Fagerstavägen 3

Norbergs kommun Se på karta

1 195 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
200 m²
Biarea
100 m²
Tomtarea
852 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
19 268 kr/år
Antal besök
8 567
Dagar på Hemnet
29

Här finns möjlighet att förvärva det anrika gamla Tingshuset i centrala Norberg , vackert beläget i den äldre delen av samhället. En fantastisk byggnad med många möjligheter där endast fantasin sätter gränser.

Fastigheten har bästa affärsläge, direkt granne med populära Elsas Anderssons konditori, vilket är ett välbesökt turistmål.
Byggnaden är gedigen, med grund i stora granitblock och timmerstomme. Trädgården på baksidan av huset är oväntat privat och lummig, med blomning från vår till höst.

Markplan inrymmer fyra stora rum samt ett kök. De vackra fönstren är höga och släpper in mycket ljus. Vindsvåningen har högt i tak och är till stor del oinredd men ett rum och ett före detta badrum finns inbyggt.

Tingshuset uppfördes 1824 som sockenstuga och blev senare Häradsrätt. Arresten (fängelsehålan) finns kvar i källaren. På senare år har lokalerna nyttjats av bank, privatboende och loppis. En del av källaren är också skyddsrum av äldre modell.

I Norbergs centrum finns förutom de vackra kulturbyggnaderna runt ån, affärer och restauranger. I trakten finns många andra fina besöksmål; bl.a. utomhusmuséet Bergslagens Medeltidsmuseum samt Digerkälla, Högfors bruk, Klackbergs gruvfält, Kolningsberg, Kärrgruvans gruvmiljö, m.fl. Det är ca. 2 timmars bilfärd till Stockholm.

Läs mer hos mäklaren
Mäklarna Dalarna Bergslagen

Kontakta mäklaren

Mari Qvistberg

Mäklarna Dalarna Bergslagen
Mäklare Mari Qvistberg, Mäklarna Dalarna Bergslagen
070-22 45 401