Norr Lindberg Haggattu 4

Norr Lindberg, Leksand Se på karta

1 850 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
125 m²
Biarea
48 m²
Tomtarea
1,1 ha
Byggår
1909
Driftkostnad
13 508 kr/år

I den natursköna byn Norr Lindberg ligger denna fina dalagård med tilltalande huvudbyggnad i vinkel och en tomt om hela 10 700 kvm. Här finns möjlighet till såväl permanent- som fritidsboende. Tomten möjliggör både odling och djurhållning i mindre skala. Huset har en trevlig planlösning i kombination med genomtänkta detaljer och fina material. Huvudbyggnaden uppfördes 1909 och har sedan byggts till med vardagsrum, sovrum, kontor och dubbelgarage. Här ser vi ett stort mått av snickarglädje, känsla för funktion och finess.

Inbjudande hall med avhängning, ingång till gästwc och pannrum. Hallen öppnar upp mot matrummet, köket och vardagsrummet. Köket har snickerier i furu, full maskinell utrustning, vedspis och öppen planlösning mot matrummet. Här slås man av en härlig takhöjd om ca 4 meter och gott om plats för stora sällskap. Invid matrummet ligger vardagsrummet där den öppna spisen och de stora fönsterpartierna skapar en trivsam känsla. Rummet upplevs både lättmöblerat och rymligt. Huset presenterar 3 sovrum. Det stora sovrummet med platsbyggda garderober har ingång till vardagsrummet. Sovloft ovanför köket och ytterligare ett sovrum med ingång mot köket. Badrum invid det stora sovrummet med wc, tvättställ och badkar. Mellan köket och sovrummet ligger ett rum inrett för klädvård med tvättmaskin, torkskåp och arbetsbänk. Vinden är inredningsbar med fönster på gaveln och synliga takbjälkar.

Vidbyggt dubbelgarage med utfart direkt mot den grusade vägen. Separat byggnad med två maskinhallar. Carport med plats för två bilar, uthus och vedbod.

Norr Lindberg är en levande bondby som placerar sig mellan Leksand och Rättvik.
Den har ett högt och fritt läge med utsikt över hela Siljan.
Siljansleden passerar huset och det finns goda möjligheter till vandring eller ridning.
Badsjö finns på 3 km avstånd och skolbussen stannar nästan vid huset.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Dalarna