Lärkesholm 573

Örkelljunga Se på karta

1 895 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
62 m²
Tomtarea
5 635 m²
Byggår
1929
Driftkostnad
41 622 kr/år
Antal besök
6 897
Dagar på Hemnet
15

Ljuvlig idyll med genuin gårdskänsla i natursköna Lärkesholm med under fem minuters promenad till kluckande Lärkesholmssjön!

Ni finner absolut lugn i själen när ni kommer in på innergården som skapas mellan boningshuset och annexbyggnaden där ni kan blicka ut över er alldeles egna uppväxta trädgård komplett med gräsytor, generös köksträdgård samt hagen där ni kanske låter fåren beta i godan ro invid skogsbrynet. Den gamla jordkällaren agerar idag mysig uteplats där uteköket kan ha sin hemvist och invid boningshuset finner ni en lika naturlig plats för det stora långbordet för midsommarfirandet!

Via det söta burspråket på entrésidan når ni, efter att ha luktat på de vackra rosorna, en ljus och välkomnande hall med intilliggande gästtoalett. När ni till vänster tar steget in i storstugan så känner ni er omfamnade av den lägre takhöjden med synliga bjälkar och den pampiga kakelugnen som sprider värme och hemtrevnad! Via storstugan når ni två sovrum som ledigt inrymmer både sängar som chiffonjé och erbjuder vila efter härliga dagar i trädgården eller i den närliggande naturen. I köket dras blickarna direkt till den gamla vedugnen belägen i pampig murstock som med enkla medel kan restaureras till att kunna leverera gammeldags kokkaffe att avnjuta med släkt och vänner! Charmiga gröna köksluckor och moderna vitvaror huserar bredvid farstukvisten ut mot den gröna innergården och köket rundas av med gemytlig matplats där kökssoffan funnit sin naturliga plats. Modernt och stilfullt helkaklat badrum inklusive tvättmaskin ger alla möjligheter till att nyttja denna fastighet till både fritids som permanentboende.

I vinkel med boningshuset ligger den mycket välinredda och isolerade annexbyggnaden där entréplanet erbjuder välutrustat kök, badrum med klädvård och bastu samt snickarverkstad och förråd. På övre plan huserar generöst vardagsrum med magnifik utsikt övermarken samt ett sovrum med god plats för både säng och övrigt möblemang och i den mysiga kattvinden har barn i flera generationer myst in sig för både lek och övernattning! Här erbjuds möjligheter för uthyrning, gästhus eller varför inte generationsboende?

Varmt välkomna att boka er för visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Örkelljunga
Guldhemmnet logga

Vinnare

Årets stjärnskott

Guldhemmet 2019

Visningstider

  • 31
    jul
    Lör 31 jul kl. 14:00–14:30
    Bokad visning - max fem sällskap per visning. Välkommen att boka via annonsen!
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.