Sankt Olofsgatan 45A

Ranten, Falköping Se på karta

1 290 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
125 m²
Biarea
125 m²
Tomtarea
393 m²
Byggår
1888
Driftkostnad
32 333 kr/år

År 1888 bestod Falköping av ett par tusen invånare och det som vi idag kallar för "Ströget" var en ny gata i stan där en allé precis planterats. Ranten-området hade nyligen börjat bebyggas och några av dessa byggnader har än idag en viktig roll i stadsbilden. Nu söker en av dessa unika villor ny ägare och utöver en hel del äldre charm och bevarade originaldetaljer erbjuds ett mycket centralt läge.

Entréplan präglas av en generös takhöjd, rikligt ljusinsläpp genom de stora fönstren och en planlösning där rummen ligger i fil med varandra. Från salongen, husets hjärta, nås den överbyggda verandan som vetter Sankt Olofsgatan. Äldre furugolv, pardörrar, stuckatur och ett platsbyggt serveringsskåp är detaljer som lever kvar. Idag inrymmer villan 2-3 sovrum men då vinden har högt i tak och ett flertal fönster finns det goda möjlighet att utöka boarean. 1992 flyttades byggnaden inom befintlig tomt och ny källargrund (inkl. dränering) byggdes. 2008 renoverades taket och 2018 målades fasaden. Fastigheten har vattenburet värmesystem och är ansluten till fjärrvärme.

Fastigheten är idealisk antingen för familjen som önskar ett centralt läge alternativt för företaget som önskar en vacker lokal för sin verksamhet.

Läget vid Ranten ger närhet till bl.a. resecentrum, mataffär och flertalet restauranger. I närheten finns även förskola och skola. Fastigheten kommer vid försäljning att vara förbesiktigad och försäkrad mot dolda fel, detta då säljaren har tecknat Skyddat Köp. Välkommen med din anmälan till visning!

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Falköping