Ekorrvägen 6

Saltsjö-Duvnäs - Ekängen, Nacka Se på karta

7 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
74 m²
Biarea
63 m²
Tomtarea
1 098 m²
Byggår
1940
Driftkostnad
76 818 kr/år
Antal besök
1 668
Dagar på Hemnet
2

Året var 2016 när familjen fick syn på att det lilla enplanshuset med källare i Saltsjö-Duvnäs - Ekängen var till salu. På en egen platå med vacker och härlig grönska gömde sig en liten pärla med centralt och bra läge i Nacka. Huset med sin magiska placering med närhet till allt - kommunikationer, matvarubutiker, apotek, löpspår, bad, förskola, skola och natur satte verkligen pricken över i:et.
Huset som är tillbyggt i omgångar passade familjen perfekt - här fanns potential till att verkligen skapa sitt egna drömboende.
Nu har fem år passerat och flertalet timmar har gått åt att skjutsa/hämta/lämna på barnens aktiviteter i ishallar, hos musikläraren och i skidbacken. Tiden har sprungit iväg och barnen har blivit stora och har en önskan om att få egna krypin. Valet har stått mellan att bygga på en våning, bygga nytt hus eller köpa sig ett nytt hus. Lotten föll på det sistnämnda och familjen har därför bestämt sig för att sälja sin pärla.
Huset har en mycket pampig entré, stor och rymlig hall med gott om plats för både kappor och skor. Hallen är dessutom möblerbar och har ljusblå målade väggar och vackert trägolv. Till höger om hallen ligger köket. Ett praktiskt och funktionellt kök som renoverades av de förra ägarna 2012 med inredning från Marbodal. Bänkskivan är i svart sten, luckorna är vita och mellan skåpen och bänken pryder ljus mosaik. Utrusningen består av kyl/frys, spishäll med ugn och fläkt. Här finns plats för ett mindre bord framför fönstret.
På entréplanet finns även två sovrum, badrum, ett stort och härligt vardagsrum med öppen spis samt utgång till husets balkong som ligger i syd/väst läge.
En öppen trappa leder ner till källarvåningen och till det som längre bak i tiden nyttjades till garage men idag brukas som allrum. Här finns också ett förråd som idag även används till verkstad. Längre in i våningen finns ett rum som idag används som förråd och gästrum, men som kan ändras till ett sovrum, följt av ett pannrum med oljetank och oljepanna samt en kombinerad tvättstuga och duschutrymme.

Tomten är på 1098 kvm och har en längre uppfart som leder upp till en ca 24 kvm stor carport. Framför huset finns en härlig grusgång med plats för utomhusmöbler. Tomten är en härlig blandning av naturtomt och gräsytor.
På husets baksida råder lugnet och tystnaden. Här finns plats för studsmatta, pool eller varför inte ett badmintonnät.
Nyfiken på denna pärla? Välkommen på visningen!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Nacka

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.