Rösjövägen 79

Skarpäng, Täby kommun Se på karta

6 495 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
75 m²
Biarea
9 m²
Tomtarea
1 412 m²
Byggår
1974
Antal besök
12 926
Dagar på Hemnet
22

I Skarpäng i ett mycket bra högt läge med bästa utsikt mot sydväst finns denna 1-plans villa byggt 1974 om en tomt på 1412kvm. Huset består av vardagsrum och kök med angränsande matrum samt två sovrum och badrum. Huset har ett genomgående renoveringsbehov och här finns möjlighet att anpassa huset efter eget behov eller att bygga ditt nya drömboende! I Skarpäng bor ni på gångavstånd till skolor, förskolor, matbutiker och badplatserna vid Rösjön och Mörtsjön. Vänlig se aktuell byggrätt i bifogad detaljplan.

Skarpäng gränsar i väster till Sollentuna kommun, vid Rösjön, och i söder till Enebyberg och Rinkebyskogen i Danderyds kommun, i norr till Hagby och Litsby. Skarpäng gränsar i öster mot kommundelarna Ella Park och Ella Gård. Bebyggelsen i Skarpäng präglades tidigare av villor och fritidshus, men området utvecklades från 1970-talet till att bli ett modernt bostadsområde med i första hand fristående villor, rad- och kedjehus. I den östra delen, intill Täbyvägen som är den gamla landsvägen mot Täby kyrkby och Vallentuna, ligger ett mindre köpcentrum, Rösjö centrum. Där finns livsmedelshall, restaurang och några mindre butiker. I området ligger två kommunala grundskolor, Skarpängsskolan och Rösjöskolan samt de fristående grundskolorna Milstensskolan och Täby friskola. I väster finns en badplats vid Rösjön. Administrativt ligger badplatsen i Sollentuna kommun, men badet kan bara nås från Skarpäng och kallas av tradition för "Täbysidan" av Rösjön. Badplatsen heter även Täbybadet. Nordväst om bebyggelsen i Skarpäng ligger den mindre sjön Mörtsjön, Täby med ett 2,5 km långt elljusspår som går runt sjön. En förbindelse finns numera mellan det spåret och Enebybergs milspår.

Förskolor; Friluftsförskolor, Solstjärnan, Inspira förskolor, Mörtsjöns förskola, Myrlejonet samt Rosa Tornet. Exempel på skolor; Rösjöskolan F-5, Skarpängsskolan 6-9, Milstensskolan F-9, Småskolan F-1 samt Ljungmyrsskolan 2-5. För mer information om skolor och förskolor se täby kommuns hemsida.

Kommunikationer: Bussar till Täby C, Mörby Centrum och till Danderyd. Cykelavstånd till Roslags Näsbys tågstation för resa med Roslagsbanan. För vidare information se www.sl.se
Service Rösjö centrum erbjuder livsmedelsbutik, frisör, restaurang, fotostudio samt tandläkare, det finns även en lokal pizzeria i området.

Välkommen till visning!

Läs mer hos mäklaren
Jägholm Norrortsmäklarna

Kontakta mäklaren

Oskar Jägholm

Jägholm Norrortsmäklarna
Mäklare Oskar Jägholm, Jägholm Norrortsmäklarna
+46707325000