Mårslycke La Casella

Tingsryds kommun Se på karta

4 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
120 m²
Tomtarea
8 370 m²
Byggår
1945
Driftkostnad
34 138 kr/år

Söker ni ert gemensamma drömhus där ni kan skapa härliga minnen med gott om plats för familj och vänner att stråla samman för samvaro och pinsamma sommarlekar en ljummen midsommarkväll? Planeras det småfolk som ni önskar få växa upp centralt med närhet till vänner och fritidsaktiviteter men ändå en smula avskilt med fina ytor för barfotalek och den härliga känslan av det mjuka gräset mellan tårna? Eller finns det drömmar om att kunna fly ett hektiskt storstadsliv emellanåt och komma närmare naturen för rekreation och återhämtning?

Nu finns det möjlighet att förvärva en unik fastighet som från det pittoreska kapellet och den stilrena trädgården med mosaik- och stenbelagda gångar som leder in i vacker bokskog, till den autentiska villan med sitt vackra italienskklingande namn "La Casella" är arkitektritad in i minsta detalj. I modernistisk stil ritades och uppfördes denna villa med charmerande och genomtänkta detaljer av en nytänkande svensk arkitekt vid namn Sune Flök under mitten av 40-talet. Placerad på en höjd med fantastisk vy över sjön Tiken och den vackra trädgården med det senare uppförda kapellet "La Capellina" som Sune lät bygga åt sin italiensk/katolska hustru, Armida.

Nuvarande ägare har under sin tid utökat ursprungsvillan som omsorgsfullt renoverats med romantiska tapet- och kulörval i kombination med vackra trägolv och välbevarade kakelugnar men utöver det har många rustika originaldetaljer som golv i munktegel, ovala dörrar och schablonmålade väggar bevarats. Med sina 120 m² erbjuds bland annat ett lantligt inspirerat kök med matplats för den växande familjen, fräscht badrum med ett vackert lejontassbadkar, perfekt för när man behöver en avkopplande stund för sig själv. Sällskapsrum med högt i tak, stor eldstad att mysa framför efter en krispig promenad och utgång till altan i kalksten med utsikt över den vackra trädgården och kapellet. Altanen lämnar plats till den som älskar solen men även till den som vill njuta av en stjärnklar natt i eget- eller kärt sällskap inlindad i en filt.

Fastigheten består- och omgärdas delvis av härlig bokskog och inger en känsla av avskildhet, här kan du med fördel finna inspiration till din konstnärliga sida i de vackra soluppgångarna. Besitter man inte konstnärliga drag utan finner större glädje i att odla sina egna grönsaker finns det stora möjligheter även till det. Via en stig genom skogen finns närhet till spontandopp i närliggande sjö under en het sommardag, här finns tillgång till allmän brygga och möjlighet till båtplats. Gång- och cykelavstånd till dagsfärskt bröd som kan avnjutas på verandan tillsammans med morgonkaffet och sjöutsikt över sjön Tiken.

Fastigheten är förbesiktigad. Besiktningsprotokoll finner ni under dokument. Säljaren kommer teckna en dolda felförsäkring vid överlåtelse.

Välkommen att boka tid för visning!

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Jørgen Johansen

Egendomsbyrån AB
Mäklare Jørgen Johansen, Egendomsbyrån AB
+4647710000

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.