Skogsbygden Nylyckan

Torestorp, Mark Se på karta

1 490 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
65 m²
Biarea
14 m²
Tomtarea
1 639 m²
Byggår
1920
Driftkostnad
12 384 kr/år
Antal besök
15 823
Dagar på Hemnet
18

Som sista hus på enskild väg ligger denna otroliga lantidyll, precis i skogskanten med ett torp kompletterat två inredda gästhus. Väl på plats slås du av tystnaden och det öppna, ljusa läget alldeles intill den lummiga, rogivande skogen. Alla tre byggnaderna har röd träfasad med vita knutar, taktegel och spröjsade fönster. Enligt tidigare ägare är torpet uppfört på 1920-talet samtidigt som information finns från den lokala hembygdsföreningen om att torpet har anor från 1800-talet och flyttades till sin nuvarande plats år 1932.

Torpet och övriga småhus är alla mycket välskötta och är varsamt renoverade under de senare åren. Charmen är välbevarad såsom gedigna trägolv, innerdörrar med fem speglar och en synlig timmervägg i vardagsrummet. I köket finns "husets hjärta" i form av en tidsenlig vedspis och i storstugan finns en öppen spis, båda fungerande. Även de två isolerade gästhusen är väl omhändertagna och byggda i samma anda som det ursprungliga torpet. Intill alla stugorna finns altan eller trädeck att nyttja för en paus i solen och en ståtlig flaggstång pryder tomten.

Området utanför Torestorp erbjuder skogspromenader på flera vandringsstråk, flertalet sjöar för bad och fiske och en lugn tillflyktsort för dig som vill njuta av stillheten.

Varmt välkommen att boka in dig för en trygg visning!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Kinna

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
  • 18
    maj
    Idag kl. 16:00–18:20
    Varmt välkommen att boka in dig för visning! Vi tar endast emot ett begränsat antal åt gången - anmäl dig via vår hemsida.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.