Grävlingsstigen 50

Värmdövik, Värmdö Se på karta

6 695 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
122 m²
Tomtarea
2 226 m²
Byggår
2007
Driftkostnad
48 324 kr/år
Antal besök
9 608
Dagar på Hemnet
7

En byggnation där ljuset och naturen har inspirerat arkitekterna Spetz & Holst att skapa denna oas. Huset består av tre kroppar med olika takprofiler som svar på de olika rummens funktion och karaktär. Detta härliga atriumhus ger ett behagligt liv med intim närvaro av skogen och årstidernas skiftningar. Energiegenskaperna beror dels på tomtens förutsättningar med den omgivande skogen som ger lä, dels av att huset är relativt slutet mot tre väderstreck och öppnar upp sig mot den södervända gården. Golvbjälklag över krypgrunden samt tak är välisolerat och vattnet i golvvärmesystemet behöver inte nå så höga temperaturer för att hålla huset varmt. Villan är en kombination av tidlösa erfarenheter och modern teknologi, något som också ger sig tillkänna i husets karaktär.
Tomten vetter i söder direkt ut mot en svamp- och bärrik skog. En stor del av tomtens yta upptas av en svagt buktande berghäll som skapar ett öppet rum mellan skogen och tomtens pittoreska avsnitt. Huset tar berghällen i besittning och orienterar sig ut mot skogen via en atriumgård.
På entrésidan som är den norra delen av tomten, finns trädgården med plats för spel och lek. Här finns även en gäststuga och en förrådsbod.

Läs mer hos mäklaren
Bovida Fastighetsbyrå KB