Klappe Byaväg 70

Viken, Höganäs Se på karta

2 990 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
148 m²
Tomtarea
611 m²
Byggår
1930
Driftkostnad
33 472 kr/år
Antal besök
28 512
Dagar på Hemnet
7

Med åkerfält, hästhagar och utspridda gårdar så långt ögat kan nå blir det knappast lantligare än i Västra Klappe. När lusten för havsbad, diverse inköp och restaurangbesök infinner sig är det bekvämt nära till Viken – ett avstånd på ynka 3 kilometer är det till det gamla fiskeläget.

I närmare nittio år var huset på bygatan en samlingslokal för nykterhetsrörelsen och dess medlemmar. Ett ganska anspråkslöst hus från 1930, som många nog inte kastade en extra blick till. Två personer såg dock den outnyttjade potentialen och slog till när de såg att det var till salu. De nya ägarna påbörjade sin renoveringsresa och huset blev för allra första gången någons hem. Med fullt fokus på att bevara och återanvända äldre byggmaterial fick huset äntligen blomma ut på nytt och förmedla den rätta känslan från förr. Det som gick att bevara, framhävdes. Det som tillkom införskaffades främst i återbruksbutiker. Varenda vrå bär spår från förr.

Även planlösningen förblev intakt med det stora allrummet och den forna scenen som inreddes som sovrum, kök, matsal och entréhall på entréplanet. Den enda förändringen var de två toaletterna vid entrén som slogs samman till ett stort badrum. En trappa upp finns ett sovrum samt outnyttjade råvindsutrymmen som kan inredas och utöka boytan. Även tomten fick sig ett välförtjänt lyft i form av en grönskande trädgårdsoas med flera olika rum både under tak och bar himmel. Här finns också ett gästhus med sovrum och hobbyrum som kan ha flera användningsområden. På husets baksida blottas en fri utsikt över det öppna landskapet. Här levs livet till fullo på landet, med cykelavstånd till pulsen.

Mitt i ett lapptäcke av åkermarker ligger det gråvita huset från 1930, som byggdes i syfte att förena nykterhetsrörelsens medlemmar. Det var först 2019 som föreningens skylt monterades ner och det började renoveras och inredas som en bostad av de nya ägarna. Vid övertagandet var huset en enkel byggnad med matt eternitfasad, för moderna fönster och en obefintlig trädgårdstomt. På mindre än ett år förvandlades detta till ett inbjudande hem med passande klassiska fönster, dörrar, snickarglädje och inte minst en härlig trädgård som omfamnar husets entrésida. Fasaden fick till största del behålla sina slitstarka eternitskivor med visst inslag av stående vit träpanel som tillsammans skapade ett helt annat intryck. Innanför grinden möts du av en gångstig av rustik Ölandssten, singel, frodiga perenner och odlingslådor som skapar olika rum i trädgården. De flera uteplatserna bjuder in till total avkoppling i både rakt solläge och skugga. Två gamla träd skapar en naturlig plats för en middagslur i hängmattan. Pergolan ger skön skugga när solen steker som bäst.

Att få leva nära Kullabygdens enastående natur och unika klimat, är en ynnest. Det är inte bara människor som trivs här, utan lockar även ett rikt djur- och växtliv. Havsbad i alla olika former erbjuds vid kusterna och ger enorma förutsättningar för den som gärna färdas med vind i seglen. Området är också ett mecka för de som uppskattar konst och kulinariska upplevelser. Trakten stoltserar med mycket lokalproducerat inom mat, dryck och design. Här är av närheten till kontinenten aningen tydligare.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Helsingborg City

Kontakta mäklaren

Visningstider

  • 20
    sep
    Imorgon kl. 12:00–14:45
    Bokad visning. Anmäl dig på Bjurfors.se.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.