Västra vallgatan 8E

Ystad Karta & restider

4 850 000 kr
VillaVilla

Med en arkitektur och standard som är fullkomligt ensamt i sitt slag ges nu en mycket unik köpmöjlighet!

Ett alldeles särskilt lugn ligger över Ystads gamla stadskärna - mitt bland kullerstensbelagda innergårdar, stockrosklädda gator och anrik korsvirkesbebyggelsen ligger Västra Vallgatan 8E. Denna byggnad, anno 1860, var en gång i tiden en stallbyggnad men har nu totalrenoverats för att ge en ny familj ett förstklassigt boende. Här har det bästa av den gamla 1800-talsbyggnaden bevarats för att tillsammans med den moderna industristilen ge ett fullkomligt unikt intryck.

Via den egna stenlagda uteplatsen som dessutom ligger i trevlig anslutning till den kullerstensbelagda innergården inträds bostaden via ett stort parti fabriksfönster. Redan vid första anblick syns det att industristilen går i total harmoni med den äldre charm som bevarats, så som de synliga takbjälkarna i kombination med industrifönstren. Ett slipat betonggolv är genomgående på entréplanet som inrymmer kök och vardagsrum/matplats i öppen planlösning, två förråd, ett badrum med tvättmöjligheter samt ett sovrum. Hela entréplanet har golvvärme via vattenburet system.

Köket är platsbyggt och har öppet upp i nock, här sätter verkligen den exklusiva köksstommen i kombination med takhöjden prägel på hela bostaden. Den sammanhängande inrendningsstilen syns inte minst i köket som har modern frihängande köksfläkt, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys, induktionshäll och smakfull mörk stenskiva. Här finns även ett överhäng på den murade köksstommens baksida vilket ger extra sittmöjligheter med utsikt över den vackra innergården.

Badrummet är gjort i vacker Carrara Marmor samt med stora kakelplattor på väggarna, tack vare planeringen ryms tvättpelare jämte badkar, toalett, kommod och handdukstork. Här finns givetvis behaglig golvvärme! Trappan är belyst och brett byggd för att kunna inrymma två förråd undertill, praktiskt så att ytterplagg och pinaler försvinner från de sociala ytorna. På övre plan slås man av alla spännande inslag - snedtaket, glasräckena och takbjälkarna, för att bara nämna några. Allrummet lämpar sig väl som kombinerat kontor & allrum men storleken ger massor med möjligheter! Sovrummet på plan två har försetts med en hel garderobsvägg och har även detta mycket spännande vinklar. Här på övervåningen finns ytterligare ett badrum, detta med samma materialval som det på plan 1 men försett med dusch istället, även här finns golvvärme.

För den nya ägaren väntar här på Västra Vallgatan 8E en fullkomligt unik bostad med materialval och tillvägagångssätt som valt ut med fingertoppskänsla för stil och funktion. Välkommen att anmäla dig till visning för att själv få uppleva denna spektakulära bostad

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boarea
135 m²
Antal rum
4 rum
Avgift/månad
6 544 kr/mån
Byggår
1860
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Västra vallgatan 8E och skaffa lånelöfte nu.

Pris
4 850 000 kr

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

18 910
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 45 dagar sedan, den 5 april 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips