Sveagatan 96 A

Limhamn, Malmö Se på karta

9 700 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5,5 rum
Boarea
165 m²
Biarea
76 m²
Tomtarea
707 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
37 865 kr/år
Antal besök
16 705
Dagar på Hemnet
10

På Sveagatan 96 A välkomnar vi er in genom den charmiga grinden, till en oas av grönska och vidare till huset som smyger sig fram genom de livfyllda träden som pryder över stigen. Vi tar oss in via den smakfulla entrén, där vi genast förstår att material och interiör noggrant valts ut i hela huset. Allt igenom imponeras vi av de vackra detaljerna från byggåret, som ger utrymme att inreda huset ni alltid drömt om.

Det luftiga köket och de sociala sällskapsytorna vetter i fil på entréplan. Bland fungerande kakelugnar, charmiga fönsterpartier och takstuckaturer som förmedlar en harmonisk känsla. Från matsalen nås, vad vi påstår är husets hjärta, den sällsynta punschverandan. Här avnjuts gärna måltider året om med rogivande utsikt över grönskan. En detalj vi gärna påpekar här är originalmålningen som pryder ingången till matsalen.

Tar vi oss upp till övre plan möts vi av en mer privat våning, med samtliga sovrum och självklart ännu ett badrum. Från master bedroom nås dessutom en möblerbar balkong som vetter ut i västerläge med fri utsikt över hustopparna. Från övre plan går det att ta sig upp till vinden, som idag är oinredd. Flertal liknande hus i området har inrett vinden, detta ger ytterligare yta kanske perfekt anpassat för de äldre barnen?

Tar vi oss ner till källaren, möts vi av vackra valv som ger källaren ett extra lyft. Här nås den lyxiga och fullt utrustade spaavdelningen som gärna nyttjas en frusen kväll.

Ute i den insynsskyddade och väldoftande trädgården imponeras vi av alla charmiga ytor som gärna möbleras för umgänge. Här finns bland annat buxbom, syrener, pioner, hallonbuskar, äppel- och päronträd som ger extra allt de varmare dagarna. Kanske är en nybakad hallonpaj något att avnjuta tillsammans med vänner och familj? Även de kyligare dagarna har vi hört att trädgården är magisk, vilket vi väljer att tro på. Tanken av vår- och höstfärger i trädgården får oss att fortsätta drömma om detta huset… På tomten finns det även flaggstång, ett charmigt cykelskjul och tilltagen vedbod.

Det är något visst med äldre hus, något tryggt och okomplicerat. På motsvarande vis är det med äldre detaljer och husgeråd- välgjorda, robust enkla och vackra.

Varmt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Erik Olsson Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Mäklare Patrik Helenius, Erik Olsson Fastighetsförmedling

Patrik Helenius

Erik Olsson Fastighetsförmedling

Telefon: 076-899 02 91 Ring

E-post: [email protected] Skicka e-post

Visningstider

  • 20
    sep
    Imorgon kl. 11:00–12:00
    Vänligen klicka för anmälan
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.