Dovhjortsvägen 31

Ålstorp, Kävlinge kommun Se på karta

5 950 000 kr

6 300 000 kr -6 %
Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
148 m²
Biarea
12 m²
Tomtarea
1 500 m²
Byggår
1991
Energiklass
C
Driftkostnad
23 600 kr/år

Unikt tillfälle att köpa en välskött, energisnål enplansvilla, uppförd i massivtegel, på hörntomt med naturen/grönområde som närmsta granne.

Här i Ålstorp, Kävlinge kommun med en av landets lägsta kommunalskatter, bor du lugnt och tryggt i samklang med naturen. Läget är perfekt för pendlaren; du når E6:an med bil på bara några minuter och busstrafiken går tät ett par hundra meter bort. Här pendlar du smidigt till både Malmö/Lund och till Helsingborg. I Furunäs/Ålstorp/Hofterup finns hembageri, nybyggd förskola, skola F-6 och bensinmack/snabbköp/pizzeria. All service finns på Center Syd, ca 7 minuter bort med bil. Skogspromenaden ligger runt hörnet och en kort cykeltur bort ligger badsjöarna och Järavallens naturreservat.

Utomhusmiljön runt själva huset är magisk med extra ALLT. Framsidan är mycket prydlig med en fin, svängd uppfart med två utfarter. En av bilarna parkeras under tak i helintegrerad carport. Gräsmattan är välskött och en del har sparats som naturtomt, vilket passar perfekt i skogsmiljön runtomkring. Stenläggningarna är fina med omväxlande natursten och byasten. Skogstomten bjuder på både insynsskydd, fina träd och väldoftande syrénhäckar. Precis intill huset finns växthus/ateljé med riktigt golv, plus vedförråd, trädgårdsförråd och plats för plantering under skyddande tak. Som extra bonus finns egen brunn för bevattning och utedusch.

På baksidan av huset blir det ännu bättre. Här har ägaren tänkt på precis allt för att du bara ska ha det bra! Här är det rena medelhavskänslan med stensatt innergård, delvis under tak med vinrankor i taket och belyst plank som avgränsar mot övriga trädgården. På innergården finns allt du kan drömma om; fullutrustat utekök med gjutna bänkskivor i betong, murad grill och lounge med plats för många sittande. Hela innergården är stensatt med byasten och vattenavrinningen är snyggt nedfälld, proffsigt värre! Är solen ännu inte uppe tillräckligt högt är det bara att förflytta sig till trädäcket med morgonsol på husets gavel och blir sommarkvällen lite kylig är det bara att slå på infravärmarna på innergården. Precis intill finns ett stort, integrerat förråd.

Kliver du in i vardagsrummet möts du av en rymlig matplats, en värmande eldstad och till och med en liten bar. Det här är verkligen ett hus att umgås i, perfekt för sociala tillställningar och fester. Samtidigt fungerar huset utmärkt i vardagen på tu man hand, den här bostaden passar precis lika bra för ett par i pensionsåldern som för en barnfamilj med 2 vuxna och 2 barn. Nuvarande ägare (originalägare som själv var med när huset byggdes) har varsamt renoverat huset löpande. Huset byggdes med tre sovrum, men nu har ena väggen tagits ner för att göra ett stort sovrum i stället. Det går mycket enkelt för köparen att återställa till originalplanlösningen. I dag finns två mycket stora sovrum, varav det ena är master bedroom med egen klädkammare och helkaklad wc/dusch. Båda badrummen är renoverade med vägghängd wc och modern standard. Förutom vardagsrummet med matplats/bar, finns ett mysigt tv-rum med burspråk samt ett separat allrum, perfekt för de större barnens häng.

Ventilation och värme sköts av frånluftsvärmepumpen med vattenburen värme i hela huset och kompletteras med golvvärme (el) i badrum och hall. Det kanske allra bästa med huset sparar vi till sist; driftkostnaden är redan från början mycket låg med en total elförbrukning om ca 11.000 kWh/år. Samtidigt producerar den nya solcellsanläggningen lika mycket så i praktiken har huset nolldrift vad gäller el. Med solcellsanläggningen i drift är totalkostnaden blott 10.000(!) kronor/år för all drift. Nuvarande ägare har dessutom varit framsynt och installerat laddning för elbil i den integrerade carporten (ännu ej använd, helt i nyskick).

Det här huset vill du absolut inte missa, det här är ingen chans som kommer ofta. Anmäl dig till visning redan i dag så berättar vi mer på plats i huset.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Lund

Kontakta mäklaren

Catharina Cavallac

Svensk Fastighetsförmedling Lund
Mäklare Catharina  Cavallac, Svensk Fastighetsförmedling Lund