Svarttjärn 139

Bureå, Skellefteå kommun Se på karta

6 000 000 kr

7 500 000 kr -20 %
Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
110 m²
Biarea
100 m²
Tomtarea
133,7 ha
Byggår
1946
Driftkostnad
43 844 kr/år

Välkomna till denna Jordbruksfastighet om 136 hektar med fantastiska vyer och med direkt närhet till skogen samt även egen badplats endast ca 30 minuter från Skellefteå och ca 10 minuter till flygplatsen.

Huvudbyggnaden har genom åren totalrenoverats med nya ytskikt såsom tak, väggar och golv i enhetligt intryck och fin stil. Entréplan bjuder på en inbjudande hall, vardagsrum, sovrum, kök samt även ett badrum. Från köket finns en utgång till den härliga altanen med söder och väster läge och med vy över ängar. Övre plan bjuder på tre sovrum, ett allrum samt även ett utrymme med wc och tvättställ. I källarplan finns förrådsutrymmen, pannrum och tvättstuga. Huset har jordvärme som ger låga driftkostnader. Huset har 3-glasfönster samt nytt plåttak från 2020 och fiber är indraget. Eget vatten i form av djupborrad brunn . Nytt enskilt avlopp med egen 3-kammarbrunn. I och med renoveringen gjordes även all el om samt ny el-central i källaren. Dränering utfördes år 2009. Huvudbyggnaden förlängs av en stor altan med högt läge och vy över ängarna, där en del av denna är inglasad.

På gården finns en sommarstuga med vatten och el. Vidare finns ett nybyggt hundhus med tillhörande hundgårdar, isolerad och med el indraget. Invid hundhuset finns en ladugård som har en isolerad del med plats för verktyg samt även en inredd del med hönsgård och kaninboxar samt även en snickarbod, och förrådsdel. På gården finns också en maskinhall med betonggolv och med stor vikport. Vidare finner man också en äldre ladugårdslänga med otroliga ytor och delvis gjutet golv. Vi finner också ett stall med 2 boxar som passar en fullvuxen häst och en ponny med tillhörande länga för att förvara hö invid stallet. Vidare finns 2 större byggnader med förvaring och en jaktkoja med värme samt också en mindre timrad lada. I dagsläget finns tillgång till att göra två hagar som fungerar som vinter och sommarhage för bete med tillhörande lada som vindskydd för hästarna.

Gården sträcker sig över 133ha mark fördelat på två skiften. Där den största delen besår av 106,4ha produktiv skogsmark och där övervägande trädslag är tall och gran. Denna del har en beräknad medelbonitet om 4,1 m³sk/ha. Fastighetens totala virkesförråd uppskattas vid inventeringstillfället till ca 11 165 m³sk. I övrigt finner vi också 10,9ha åkermark samt även17,4 ha imp.

För mer detaljerad information vänligen ta del av utfärdad skogsbruksplan från ( 2022)

På gården och i trädgården finns vinbär, hallon, jordgubbar, blåbär, kantareller och äppelträd.

Tips, dubbelkolla med din bank gällande belåningsgraden då detta är en jordbruksfastighet vilket brukar innebära 75% belåningsgrad istället för 85%.

Visning av byggnaderna sker på utsatta tider eller via tidsbokning med mäklaren. Marken kan beträdas på egen hand men kontakta gärna mäklaren före besök. Kontakta mäklaren för att ta del av besiktningsprotokollet.

Läs mer hos mäklaren
Bostadsfoto: Andreas Johansson, Husfoto
Fastighetsbyrån Skellefteå

Kontakta mäklaren

Emelie Lindmark

Fastighetsbyrån Skellefteå
Mäklare Emelie Lindmark, Fastighetsbyrån Skellefteå
0705385166
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas