Kyrkogatan 55

By, Smedjebackens kommun Se på karta

2 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
135 m²
Biarea
80 m²
Tomtarea
710 m²
Byggår
1895-1896
Driftkostnad
40 977 kr/år

Ett stycke historia i Smedjebacken är nu till salu!
Längs Kyrkogatan i gamla fina By finns denna charmiga villa som byggdes på slutet av 1800-talet. Här finns många charmiga detaljer bevarade såsom trägolv, kakelugn, originalfönster i fint skick, snickarglädje samt en rogivande känsla. Villan ligger vackert intill kyrkan och Hembygdsgården med sjöglimt över Barken. Trädgården är uppvuxen och rogivande med
äppelträd, buskar, häckar och perenner. Även en berså samt rabatter med perenner. Villan värms upp praktiskt via fjärrvärme, har installerad fiber, laddare för elbil samt nytt yttertak av bandtäckt plåt från -13.

Invändig möts vi av bevarade och restaurerade ytor samt generös rymd. Två entréer, vilket möjliggör att återställa huset till två lägenheter som det en gång i tiden använts som. Det lantliga köket har en äldre charm från 50/60-talet med trägolv, skafferi och generös matplats. Intill köket finns en matsal som har restaurerats med framtaget originaltak i pärlspont, tidstypiska lister och fint trägolv. Entré mot Kyrkogatan med charmiga pardörrar, här finns upp- och nedgång till husets övriga plan. Vardagsrum med stor fungerande kakelugn. Sovrum med rogivande känsla och målat trägolv. Entré mot baksidan och här finns ingång till husets renoverade badrum med kakel och klinker. Övre plan erbjuder en hall med snedtak, nyrenoverad toalett, kök med äldre inredning, sovrum, rum med utgång till balkong och klädkammare samt ett rymligt sovrum med fönster mot kyrkan. Här finns även tre stora kattvindar. Källarplan innehåller sedvanliga förrådsutrymmen, entré från trädgården, två matkällare samt rymlig tvättstuga med möjlighet till extra duschplats.

Villan har ett bra läge med bekvämt promenadavstånd till centrum med mataffärer, apotek, systembolag, blomsterbutik, pizzerior, restauranger, biograf, bibliotek etc. Heros idrottsfält ett stenkast bort med ishall, fotbollshall/mässhall, tennis - och boulebana. Badplats vid Barken samt fina promenadstråk längs sjön och till hamnen med sommarrestaurang, minigolf och glasskiosk.

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Ludvika

Kontakta mäklaren

Olle Löfberg

Fastighetsbyrån Ludvika
Mäklare Olle Löfberg, Fastighetsbyrån Ludvika
070-244 44 36

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas