Älgholmsvägen 18

Dalarö, Haninge Se på karta

14 700 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
72 m²
Tomtarea
7 920 m²
Byggår
1950
Antal besök
21 212
Dagar på Hemnet
10

Med ett ypperligt läge och storslagen utsikt över fjärden, från ett trivsamt hus med hög standard, pool omgiven av stora trädäck och en vacker tomt, finns denna äkta sjötomt med 7 920 kvm land och 4 910 kvm vattenområde.
55 meter strandlinje bjuder på en brygga med segelbåtsdjup, sjöbod med bastu och förvaring och en fin, skyddad avskildhet. Här lever och bor man högt omgiven av klipphällar, gräsytor och fin natur. Solen lyser upp tomten från tidig morgon till sent inpå kvällen och de höga läget bjuder på maximalt med sol under alla årstider.

Till Dalarö kommer man med bil. Resan från Stockholm tar cirka 45 minuter. Dalarövägen leder fram genom skärgårdslandskapet och strax före bron över till Dalarö svänger man av mot Kattvik.
Efter knappt 3 km når du vägslutet och den belysta uppfartsvägen leder upp och parkering sker i anslutning till husen.

Från parkeringen passerar man en förrådsbod och ett garage. Vidare två mindre gästhus med totalt fem bäddar och omgivna av trevliga altaner. Mellan husen och huvudbyggnaden finns mjuka gräsytor för lek och spel.
Huvudbyggnaden på cirka 50 kvm ligger centralt på tomten och blickar ut över fjärden. Mot sjösidan finns en trevlig altan med vidunderlig utsikt över fjärden. Från entrésidan finns en altan och ingång till storstugan med öppen planlösning och härlig rymd. Här samsas sällskapsrum, matplats och komplett, nyrenoverat kök och centralt i rummet finns en murad öppen spis som ger värme och atmosfär. Stora fönster mot sjösidan bjuder med vacker utsikt med fjärden som fond. Vidare från entrén når man två sovrum med egen ingång och badrum med wc, handfat och dusch.

Från huset leder mjuka gräsytor fram till en underbar poolanläggning och här njuter man av svalkande bad, den vackra utsikten och sol från morgon till sent inpå kvällen. Poolen mäter 8 x 4 meter och ett djup på 140 cm och här umgås barn, vänner och familj. Belysning runt och i poolen skapar atmosfär och inramning.
Martallar och tallar omger och ger en härlig skärgårdskänsla.

En stig och trappa leder ner till den långa strandlinjen. En sjöbod möter och här finns vedeldad bastu och plats att hänga in flytvästar, våtdräkter och fiskeredskap. Sjöboden omges av trädäck och kistbryggan som leder ut till den skyddad havsviken. Här är vattnet klart, djupt och inbjuder till sköna bad. Vid bryggan kan segelbåt och andra båtar förtöja. Plats finns att dra upp kajaker och utnyttja strandlinjen. Kanske för vattenskoter och roddbåt. Belysning finns ner till och vid bryggan.

Med egen båt når du snabbt kringliggande skärgård med vackra öar. Varför inte ta en tur till populära Utö eller Huvudskär i havsbandet!
Ta båten och köp fisk på Biskopsön. En vacker resa.

Läget är tillgängligt. Handlar gör du i Dalarö där det finns ICA Nära, bageri, fiskaffär, några butiker och restauranger. På Dalarö bor folk året runt, sommartid mångfaldigas befolkningen.

Varmt välkommen till ett komplett sjöställe med vacker utsikt, känsla och kvällssol!

Läs mer hos mäklaren
Nordstrands Mäkleri

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.