Edsdalsvägen 17

Drottningholm, Ekerö Karta & restider

3 750 000 kr
VillaVilla

En unik plats med öppen äng och sjöutsikt på fantastiska Lovö Drottningholm - Välkommen till Edsdalen och denna lantligt sjönära idyll. Huset har en närmast sagolik placering på tomten med fri utblick över ängsmarken och med sjöglitter från Mälaren som lockar inbjudande. Här finns alla möjligheter att rusta upp och bevara den historiska känslan från förra sekelskiftet, förnya, utveckla eller bygga nytt efter just dina önskemål och behov. Förhandsbesked finns.

Den omgivande marken består av totalt drygt 1,3 hektar mark. Marken utgörs av ett bostadsarrende om ca 4 000 kvm som sträcker sig runt hus och uthus/garage samt en tät och fin odlings/betesmark om ca 1,3 hektar som ramar in och bildar karaktären av ett gårdsarrende. Edsdalen har sin längsta historia som trädgårdsmästeri och har historiskt levererat mängder av grönsaker, frukt och blommor till Stockholms innerstad. Under senare tid har marken använts som hästbete under främst sommarhalvåret. En perfekt möjlighet för den djur -och naturälskande att kunna ha t.ex. hund, höns och får samt att nyttja marken som hästbete. Trädgården närmast byggnaderna har en vacker parkliknande struktur med bl.a. stensättningar, prunkande äppelallé som som följer längs sjösidan och en välkomnande syrenberså som omringas av s.k. rundkörning intill entrén.

Här bor du med privat sfär i direkt anslutning till fängslande natur -och sjöliv på Lovö Drottningholms naturreservat. Längs vattnet och naturen nås promenadstråk som tar dig till närbelägna slottsparken och Kina slott. I närområdet finns goda grannar med stor gemenskap och barn i olika åldrar. Välrenommerade förskolor och skola finns på Drottningholm. För den hästintresserade är Edeby gård belägen längs vägen - en välutrustad hästgård med ridhus som ger möjlighet till uppstallning av egen häst.

Det lättillgängliga och bekväma läget med endast ca 20 min till Stockholms innerstad ger dig snabba kommunikationer i form av täta bussturer till Brommaplan och till Ekerö C. Bekväma kommunikationer till innerstaden nås via t-bana i Bromma, spårvagn från Nockeby som ansluter till Alvik samt båttrafik med avgångar från Drottningholms slott. Från Ekerö C går pendelbåt varje dag. När det pågående bygget av förbifart Stockholm är slutfört förbättras kommunikationerna norr -och söderut ytterligare.

Välkommen att kontakta mäklaren för närmare beskrivning.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Annat
Boarea
122 m²
Tomtarea
10 300 m² tomt
Antal rum
5 rum
Driftkostnad
4 425 kr/år
Arrende
58 552 kr/år
Byggår
1900
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Edsdalsvägen 17 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
3 750 000 kr
Driftkostnad
4 425 kr/år
Arrende
58 552 kr/år

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

26 411
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 24 dagar sedan, den 24 augusti 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Prisutveckling

illustration_step9
Är du nyfiken på att veta mer om området?

Guider & Tips