Oceanvägen 4

Ekenäs, Kalmar kommun Se på karta

5 090 000 kr

5 490 000 kr -7 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
121 m²
Biarea
42 m²
Tomtarea
1 788 m²
Byggår
2020
Driftkostnad
39 074 kr/år

Under 2020 uppfördes en gedigen och ytterst väl utformad villa här på Oceanvägen 4. Villan imponerar redan vid en första anblick och du lär förstå att de nuvarande ägarna är personer med god smak och ett fint sinne för färg och form. Entrén stoltserar med vackert cederträ som går över till en fasad av stående panel i tjärvitriol för att sedan avsluta med ett Sedumtak, smakfullt och hållbart. Fastigheten ligger väl belägen med en stor trädgård som vetter mot en skogsdunge.

Väl inne i bostaden möter du först ett sällskapsrum och kök med öppen planlösning till varandra. Den generösa takhöjden om hela 6 meter och stora fönsterpartier från golv till tak gör att rummet får en rymd utöver det vanliga. Från sällskapsdelen kan du öppna upp ett stort fönsterparti som leder dig vidare ut till den väl tilltagna terrassen, ute och inne möts på ett mycket trivsamt vis. Köket går i en lugn grå ton som gör sig ypperligt till en mörkgrå bänkskiva i komposit. Mellan kök och sällskapsdel finns en naturlig plats för ett matmöblemang.

På entréplan finns ett sovrum med en garderobsvägg. Vidare på detta våningsplan finns två helkaklade badrum. Ett av badrummen är utrustat med både tvättmaskin och torktumlare.

Via den gråmålade trappan välkomnas du nu upp till våning nummer två. Här uppe finns ett allrum som har öppet ner till sällskapsrummet vilket gör att det skapas en fin kontakt mellan våningsplanen. Allrummet gör plats för din soffa, soffbord och TV. På övre plan finns två sovrum varav det större rummet kan bli till ett perfekt föräldrasovrum.

Det finns flera byggnader på fastigheten. Det rymliga gästhuset har två rum, ett helkaklat badrum och ett pentry. Gästhuset är en fantastisk tillgång om du har en hemvarande tonåring, får övernattande gäster eller kanske vill få in en slant genom att periodvis hyra ut. Idag används båda rummen som sovrum men ett av rummen kan självklart bli till ett sällskapsrum istället om du önskar det. Den stora terrassen som binder ihop villan och gästhuset gör att du kan skapa fler uteplatser i olika väderstreck. Nuvarande ägare har installerat ett Spabad som skapar en avslappnande oas på din uteplats. I badet kan du njuta under såväl ljumma sommarkvällar som kyligare temperaturer på höst- och vinterhalvåret.

Bakom gästhuset ligger ett stort förråd som även kan agera verkstad eller hobbyrum.

Familjens bil kan du parkera i garaget, ett garage som idag har använts för konstnärlig verksamhet. Laddstolpe för elbil finns också. Vägg i vägg med garaget finns ett utrymme med arbetsbänk, tvättställ och förvaringsytor.

Vackra Ekenäs ligger beläget vid kanten till Kalmarsund. Från Oceanvägen har du endast några hundra meter ner till Kalmarsund, bryggor och badplats. Förutom närheten till vattnet bor du nära naturen, vandringsleder och vacker bebyggelse, en förnimmelse av skärgård helt enkelt. Här finns ett gammalt varv som bjuder in till ett trivsamt båtliv om du är intresserad av det. På den lilla orten finns ett mycket populärt hantverksbageri dit många vallfärdar under sommaren. Populära Ekenäsbastun har en vedbastu att värma sig i efter uppfriskande, välgörande och kalla dopp. Vid närliggande Värnanäs finns den Engelska parken med sin lummighet och spännande hus. Ekenäs är lugnt och stilla samtidigt som du har tillgång till roliga aktiviteter och utflyktsmål. Vill du ta dig in till Kalmar kan du göra det med en smidig bilfärd om cirka 25 min. Skola, mataffär, café, föreningsliv, vårdcentral mm hittar du i när

Läs mer hos mäklaren
Rydman Langå AB

Kontakta mäklaren

Frida Langå

Rydman Langå AB
Mäklare Frida  Langå, Rydman Langå AB
0739221838

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.