Prästgårdsvägen 11 (Ekhyddan)

Gryt, Valdemarsvik Se på karta

3 495 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
118 m²
Biarea
15 m²
Tomtarea
2 153 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
36 772 kr/år
Antal besök
10 354
Dagar på Hemnet
8

En liten kort väg, förbi Gryts kyrka sen är du framme i paradiset. Här bor ni i Ekhyddan i utkanten av Gryts samhälle med Kyrkviken som granne på andra sidan grusvägen. Här finns gott om plats, idag finns det 2 hus med åretruntstandard på tomten. Båda husen har fiber indraget.
Huvudhuset är ursprungligen ett charmigt torp som flyttades till denna plats vid förra sekelskiftet. Huset har varsamt renoverats och byggts ut i omgångar. Ägarna har genom åren lyckats behålla mycket av den gamla charmen så som snickarglädjen på farstutrappan och järnspisen inomhus. Runt om de gamla detaljerna har en modernisering av huvudhuset skett. Idag är det exempelvis ett nytt kök med alla bekvämligheter. Köket, groventrén, toaletten och tvättstugan har idag golvvärme som värmekälla. På nedervåningen finns förutom järnspisen en eldningsbar rörspis. I vardagsrummet finns även en 1 år gammal luft/luft värmepump installerad för att ge en behaglig värme och effektivisera värmekostnaden.
På övervåningen finns idag ett allrum med rörspis ( ej provtryckt). Rummet kan lätt användas som sovrum om man skulle vilja. I det nuvarande sovrummet finns gott om förvaring så en hel snedvägg har skjutdörrsgarderob.

Det lilla extrahuset på tomten är på ca 50 kvm och har genomgått en totalrenovering med många timmars slit för att hitta de rätta detaljerna för huset. Här finns idag en Puustelli kök i björk med mörk granitskiva som arbetsbänk. Självklart har hela huset golvvärme och för mysfaktorn finns en modern braskamin insatt. Innertaket är björktak med vankant.
Huset ligger idylliskt i utkanten av byn med en känsla av landet. Här bor ni i hjärtat av Gryts skärgård. Här finns flera restauranger och matbutik och allmänna kommunikationer på gång-, cykel- eller båtavstånd.

Den populära badplatsen Sandgärdet ligger bara en kort promenad bort från huset. Utmed grusvägen som leder dit finns Gryts Elljusspår och i skrivande stund finns där uppspårade skidspår.
Eköns camping med sina klippbad ut mot öppet vatten ligger bara 3 km bort. Här finns även minigolf, restaurang och kajakuthyrning. Skärgårdens nav Fyrudden och dess hamn är bara 4 km bort. Här kan ni ta turbåtar ut i skärgården eller varför inte åka lokaltrafik med hjälp av Östgötatrafikens färja som utgår från hamnen. Här finns en mataffär som i dagsläget är öppen året runt. Stanna till på restaurangen och ta något gott att äta eller svalka dig med en glass från glassbaren nere på kajen. På andra sidan viken en kort paddeltur bort ligger Gryts varv och marina, där man bland annat kan äta gott eller varför inte testa deras yoga ute på bryggan. För den som älskar trädgård och växter så finns Kärlekens Trädgård att besöka med alla sina rosor och rododendron.

Båtplats går att hyra bland annat i Kyrkviken nedanför huset eller i Årsviken eller Fyrfjärden för att snabbt komma ut bland öarna.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Norrköping

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.