Sofielundsvägen 3

Gustavsberg - Betsede, Värmdö Se på karta

9 600 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
181 m²
Tomtarea
3 778 m²
Byggår
1964
Driftkostnad
39 650 kr/år
Antal besök
25 778
Dagar på Hemnet
15

På kuperad naturtomt, med avskilt läge högt upp bland trädkronorna återfinns denna villadröm signerad arkitekt Rolf Löfström.

Huset är uppfört med utgångspunkten att göra minimalt avtryck på naturen. Platsen var redan förutbestämd då här redan fanns ett mindre fritidshus. Valet föll på att totalrenovera samt samtidigt som en ny husvolym adderades. För att skapa fria siktlinjer genom huset kom den nya delen att sväva ut från berget på en konstruktion med kraftiga limträbalkar.

Huset är uppfört med genomgående tidlösa materialval. Exteriört med liggande falusvart limträpanel i fin kontrast till det valsade plåttaket med detaljer i aluzink. Interiört sammanvävs huset av ett golv av robusta tiljor av furu från sågverk i Dalarna samt vitmålad ohyvlad råspont på väggar och i tak samt frilagda takstolar. Gränsen mellan ute och inne suddas ut genom generös fönstersättning samt ett antal altandörrar som öppnar upp mot till anslutande balkonger, terrass samt tomt.

I söder disponeras kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning över generösa ytor. Ljuset flödar in via generös fönstersättning mot tre väderstreck. Lägg där till den generösa takhöjden upp till nock men synliga takstolar som adderar atmosfär och karaktär. I söder öppnar rummet upp mot en tilltagen balkong som svävar fritt bland trädkronorna. Balkongytan är generös med plats för både matgrupp och loungemöbler. I öster förbinds rummet med en balkong som leder vidare bort till husets entré och vidare ut i trädgården.

Huset erbjuder totalt tre sovrum. Föräldrasovrummet är avskilt placerat och erbjuder takhöjd upp till nock, access till egen balkong samt egen ingång till husets större badrum. På behörigt avstånd i husets äldre del återfinns ett generöst allrum med anslutande gästtoalett samt två mindre sovrum.

Ytterligare sängplatser finns att tillgå i de två gästhusen som båda är uppförda med permanentstandard. Det större gästhuset om ca 19 kvadrat erbjuder platsbyggda sängplatser samt generös golvyta. I direkt anslutning finns ytterligare ett isolerat gästhus om ca 13 kvm.

Betsede är naturskönt beläget med närhet till både badsjön Ösby Träsk samt havsbad i Betsedeviken, skogsmarker och vandringsleder. Inom bekvämt promenadavstånd finns två samfällda badplatser vilka sammanlänkas av en vacker strandpromenad. I anslutning finns även en gräsplan där traditionsenligt midsommarfirande hålls samt samfällda bryggor med möjlighet till båtplats. Via Betsedeviken når man Stockholms inlopp med populära resmål som Vaxholm och Rindö. Utmed Sofielundsvägen löper Värmdöleden, en populär vandringsled, som förbinder området med Mörtnäs i öster och Norra Lagnö i väser för vidare promenad till Nackareservatet. Utmed Aspviksvägen finns busshållplats för vidare transport till Gustavsberg och Stockholm.

I Gustavsberg finns närcentrum med bekvämligheter såsom mataffär, apotek, post, bank, caféer, bageri och restauranger. Här finns även simhall med gym och äventyrsbad, sporthall, tennishall, skatepark samt såväl ute- som inomhusrink för ishockey och fotbollsplan vilken vintertid spolas för skridskoåkning.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Värmdö

Kontakta mäklaren

Visningstider

  • 20
    sep
    Imorgon kl. 12:00–12:45
    Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.