Sjöallén 2

Gustavsberg - Koviksudde, Värmdö kommun Se på karta

5 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
89 m²
Tomtarea
3978 m²
Byggår
1958
Driftkostnad
38 333 kr/år
Antal besök
2 167
Dagar på Hemnet
1

Med solsäkert läge på en av områdets största tomter erbjuds här en svårslagen möjlighet till att förverkliga familjens husdrömmar.

VÄNLIGEN NOTERA. Fastigheten förmedlas genom tillämpning av öppen budgivning vilken startar efter de öppna visningarna. Dödsboet kommer ej beakta ev. dolda bud.

Tomten har ett högt fritt läge med möjlighet till sol från tidig morgon till sen kväll. Dess höga läge gentemot Sjöallén i söder gör tomten fri från insyn. Tomten utgörs till stor del av karg naturmark med inslag av tall, ek, ljung och blåbärsris samt berg i dagen. Vid nybyggnation närmare tomtgräns mot sydväst kan viss sjökontakt erhållas. Dagens huvudbyggnad har ett mer skyddat läge högre upp mot tomtgräns i norr.

Fastigheten är belägen inom detaljplanerat område. Anslutningspunkt för kommunalt vatten och avlopp (betalt) samt fiber (ej betalt) finns i tomtgräns. Byggrätten är mycket generös.

Antagen detaljplan reglerar byggrätten enligt följande: Största bruttoarea (BTA) för huvudbyggnad är 220 kvm per fastighet. Största byggnadsarea (BYA) för huvudbyggnad är 160 kvm per fastighet. Utöver huvudbyggnad får komplementbyggnader med sammanlagd BYA om max 50 kvm uppföras. Därtill får även Attefallsbyggnad med en BYA om max 30 kvm samt friggebod/växthus om 15 kvm BYA uppföras.

I bifogad dokumentation återfinns ett färdigt husförslag från Willa Nordic. Vid frågor kring detta, vänligen kontakta Pia Palomäki på [email protected] alternativt 070-144 60 50. Notera att det står en köpare fritt att välja husleverantör.

Fastigheten har varit i en och samma familjs ägo alltsedan 1940-talet. Enligt uppgift uppfördes mittdelen på det befintliga huset i början på 1940 talet varpå det år 1958 byggdes till i väster med en del som idag innehåller vardagsrum, kök och matplats samt hall med toalett och klädkammare. År 1971 byggdes huset till i öster med den del som innehåller tre sovrum. I anslutning till detta byggdes nytt badrum samt allrum i ursprungsdelen. Badrummet har därefter renoverats i början på 2000 talet. Befintligt hus är inte anslutet till kommunalt vatten och avlopp.

Fastigheten förmedlas med friskrivningsklausul avseende skicket på befintliga byggnader. Den spekulant som ser ett större värde i byggnaderna ombeds undersöka dessa extra noggrant.

Inom bekvämt promenadavstånd utmed Sjöallén finns samfällt bad. Därtill disponerar Samfälligheten en udde med svårslaget läge utmed inloppet till Stockholm. Här återfinns samfälld badstrand, fotbollsplan, bastu samt festplats med tillhörande lokal som kan hyras för privata tillställningar. Områdets Trivselgrupp ordnar årligen festligheter såsom valborgs- och midsommarfirande samt en höstfest. Därtill ordnas pubaftnar i föreningens stuga vid festplatsen den sista fredagen i månaden under perioden september till april samt Kovikslyran, en musikfest med lokala förmågor. Bastun kan hyras via bastuföreningen. För båtintresserade finns totalt fyra olika båtklubbar i området i vilka det finns möjlighet att ansöka om båtplats.

Koviksudde är naturskönt beläget utmed kommungränsen mellan Nacka och Värmdö med Stockholms inlopp i norr. Området genomgår idag en förvandling från fritidshusområde till villaområde.

Kommunikationerna till stan är goda, bilresan in till centrala Stockholm tar ca 30 minuter. Närmsta förskola och skola återfinns vid Norra Lagnö, alternativt i de centrala delarna av Gustavsberg. I höjd med Velamsund återfinns Idunskolan som drivs med Waldorfpedagogik. I närområdet finn

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Värmdö

Kontakta mäklaren

Johan Wahlberg

Bjurfors Värmdö
Mäklare Johan Wahlberg, Bjurfors Värmdö
070-782 00 74

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.