Hästhagsvägen 10

Hästhagen, Nacka Se på karta

15 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
200 m²
Biarea
70 m²
Tomtarea
1 622 m²
Byggår
1945
Driftkostnad
46 300 kr/år
Antal besök
18 277
Dagar på Hemnet
14

Endast bokade privatvisningar, kontakta mäklaren för att boka in er på visning!
Välkommen till Hästhagsvägen 10 och detta spännande funkisinspirerade hus med trevliga sällskapsytor och takterrass om cirka 100 kvadratmeter!
Här finner du huset på höjden med milsvid utsikt, med Järla sjö i blickfånget och Stockholms stad i horisonten.
Vid infarten till fastigheten ligger det nedre garaget vidare upp till husets övre parkering där det enkelt får plats med minst tre bilar, här leder trappan dig upp till huset som är ritat av första ägaren, bergsingenjör Nils Kling, omritades på tidigt 90-tal av arkitekt Jonas Tengbom. Vid entrén finns en stor välkomnande uteplats, via ytterdörren kommer man in till en trevlig hall på entréplan med ett sovrum, gäst wc, matsal, kök, bastu med duschrum och en tvättstuga med klädkammare. Övre våningsplanet har två sovrum, badrum med dusch, stort vardagsrum (som kan erbjuda ytterligare ett sovrum), braskamin, två balkonger.
Takterrassen nås via trappan upp från den övre hallen. Huset andas genuin kvalitet i dess detaljer så som bland annat materialval och funktioner. Genomgående i huset finner du original golv i rödbok, klinker samt trägolv. Ägarna har löpande verkligen brytt sig om huset och skött det med största omsorg.
Huset har haft två ägare på 75 år, nuvarande ägare har bott sedan 1989.

Hästhagen är ett av Nackas mest centrala områden och ligger nära Stockholms innerstad. Området har ett unikt läge mitt i naturen mellan Nacka naturreservat och Järlasjön.
Här finns badbrygga, bastu, båtklubb och förskolor i privat och kommunal regi. I närheten finns Hellasgården som är ett av Stockholms populäraste områden för friluftsliv.
Tycker du om vandring, terränglöpning, boule, beachvolleyboll eller bad så finns det inom gång och cykelavstånd. Vintertid finns det längdskidåkning, skridskoåkning, vandring på både Källtorpssjön och Järla sjö på plogade banor. Badmöjligheter finns i Järla sjön och Källtorpssjön genom brygga, klippor eller sandstrand. Hästhagen ligger nära Hammarbybacken med dess skidbackar, omkringliggande motionsslingor och utegym.
I Nacka naturreservat som gränsar till Hästhagen finns Björkhagens Golfklubb, mysiga badsjöar och vacker natur. Nära Hästhagen ligger populära Sickla Köpkvarter med bland annat livsmedelsbutiker, saluhall, apotek, konsthandlare, systembolag, träningshallar, restauranger, kulturcentrum vid namn Dieselverkstan som innefattar till exempel SF-bio och bibliotek. Bra kommunikationer från Hästhagen med buss 403 och det tar ca 15 min till Slussen. Även buss 401 går från närliggande Ältavägen och går med täta turer till Slussen. I Sickla finns utmärkta anslutningar så som tvärbanan, Saltsjöbanan, bussar till Värmdö och Nacka samt framtida tunnelbana (preliminärt år 2030). Utmärkta cykelvägar från Hästhagen och varför inte cykla till Hammarby Sjöstad eller Saltsjöqvarn och ta båten till innerstaden.

Endast privatvisning, kontakta mäklaren för att boka in er på visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Nacka

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.