Långgatan 25

Hedemora, Hedemora kommun Se på karta

2 495 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
156 m²
Biarea
70 m²
Tomtarea
1 111 m²
Byggår
1939
Driftkostnad
51 995 kr/år

Nu har ni chansen att förvärva två stora hus med möjlighet till uthyrning eller generationsboende!

En oas mitt inne i staden ger plats till denna fastighet som har sina rötter från 1900-talets början eller egentligen ännu tidigare. Trasten 8 tillhör ett kvarter som är fullt av kulturhistoria.
Fastigheten består av två hus, en lada och en fantastiks trädgård som inbjuder till odling och trevliga stunder med familj och vänner. Denna fastighet ger många olika möjligheter. Generationsboende? Eller kanske hyra ut två lägenheter i det ena huset, som nuvarande ägare gör, och på så sätt finansiera sitt eget boende så att man kan bo helt gratis iprincip! Nuvarande ägare har hyrt ut lägenheterna för 4000kr/mån. Alldeles i närheten finns också badsjön Hönsan med sitt ståtliga hopptorn. Det är en av flera badsjöar som finns i närheten. Vintertid kan man även åka skridskor där och än bättre på Brunnsjön. Gillar du att plocka svamp så finns det gott om svampskogar runt omkring. Här erbjuds ett boende med många möjligheter fördelat på två villor om 156 kvm vardera. Nuvarande ägare har försökt bevara den gamla charmen och den historia som finns. Det finns gamla fina trägolv och charmiga 1 + 1 kopplade fönster Dessutom har nuvarande ägare använt sig av tidsenliga målartekniker bestående av tex lumpapp, äggoljetempera och linoljefärg. Innanför den välkomnande entrén till första huset på höger sida (hus B) väntar en mysig farstukvist och en stor och rymlig hall. När vi öppnar ytterdörren finns det bra avhängningsmöjligheter och man kan inte annat än att känna den typiska hemkänslan när man kliver in. Vidare på entréplan finner ni ett mysigt kök med köksö och öppen planlösning mot matrummet. Här finns plats för en stor matgrupp till familj, släkt och vänner. Vardagsrummet är lättmöblerat och har en trevlig och värmande braskamin installerat. Det finns även en toalett på entréplan. Fortsätter ni upp för trappan kommer ni till övre plan som har tre sovrum med bra storlek samt ett lite mindre sovrum/ kontor. Där finns även en toalett och ett separat duschrum med handfat. Källarplan är på 35 kvm och har tvättstuga, torkrum, pannrum och gott om förvaringsmöjligheter.

Fortsätter ni vidare till det andra huset (hus A) finner ni två lägenheter och en mysig vindsvåning. Båda lägenheterna består av två rum med äldre mysiga kök. Båda har vedspisar som är godkända att elda i och gammeldags skafferier. Varje lägenhet har ett badrum med dusch och wc. På övre plan är badrummet renoverat 2016.
Vindsvåningen ger möjligheter till att, om man vill, göra en extra lägenhet. Där finns en toalett med handfat, ett litet pentry och ett sovrum. I anslutning till det finns dessutom ett oinrett vindsutrymme som ger ytterligare möjligheter. Källarplanet i detta hus är på 70 kvm och har även här väldigt bra förvaringsutrymmen, tvättstuga, dusch, pannrum och verkstad.
Båda husen har varsin balkong där man kan blicka över trädgården och till och med får lite utsikt över sjön Hönsan.

Utöver husen finns det en väldig mysig och charmig trädgård med bra odlingsmöjligheter. Det finns en lada med stora förvaringsmöjligheter samt ett växthus. Trädgården är fylld av många olika ätbara perenner, buskar och blommor. Att bo mitt i stan, kunna låta bilen stå och ha närheten till det mesta gör vardagen enkel och man kan lätt ta sig överallt till fots. Det är gångavstånd till affärer, skolor, förskolor, buss, tåg, gym, mysiga caféer och restauranger.

Det här vill du bara inte missa, varmt välkommen med din visningsanmälan som görs på vår hemsida!

/ Hannah Esgård
Reg. Fastighetsmäklare
076-85 12 220

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Hedemora

Kontakta mäklaren

Hannah Esgård

Svensk Fastighetsförmedling Hedemora
Mäklare Hannah Esgård, Svensk Fastighetsförmedling Hedemora

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.