Stora Uppåkravägen 122

Hjärup, Staffanstorps kommun Se på karta

9 800 000 kr

Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
124 m²
Biarea
567 m²
Tomtarea
2 568 m²
Byggår
1901
Driftkostnad
76 597 kr/år

En grönskande trädallé välkomnar till denna 3-längade skånegård belägen ett stenkast från Lund. Här ges ett ypperligt tillfälle att förena ett fint boende med egen verksamhet eller uthyrning! Det gedigna, vackra boningshuset är uppfört 1901 och renoverat från 2018 och framåt. Huset inbjuder till ett trivsamt sekelskiftesboende med sin fina takhöjd, brädgolv, spröjsade fönster och djupa fönsternischer. I huset finns idag ett härligt stort vardagsrum med gott om utrymme för såväl matsal som soffgrupp, med fönster i tre väderstreck är ljusinsläppet generöst. Rummet går även att dela av för den som önskar skapa ytterligare ett sovrum till boendet. Det ljusa, nyrenoverade köket har fin utsikt mot innergården. I huset finns idag även tre sovrum, badrum med dusch samt en mindre källare. Vinden är idag oinredd, här finns möjligheter att skapa mer boyta för den som önskar!

Gårdens vackra ekonomibyggnader i korsvirke är uppförda 1833 och har utvecklats till ypperliga utrymmen för verksamhet exempelvis kontor, uthyrning, event, lager. Den omfattande renoveringen och inredningen av ekonomibyggnaden färdigställdes år 2019 med smakfulla materialval och ytor om 567 kvm skapar möjligheter att anpassa till önskad verksamhet. Här finns idag en stor studio med fri takhöjd, 9 meter till nock, där de stora glaspartierna såväl mot gårdsplanen som med utsikt mot åkrarna och Lund skapar en härlig atmosfär. Här finns ett smakfullt helkaklat badrum och ett kök. I anslutning finns även tre rum för ex konferens, kontor. En trappa upp finns ett härligt konferensrum/samlingslokal med fin, fri utsikt. I byggnadens sydöstra flygel finns ett isolerat lager/förråd med loft samt finns här även wc och tvätt/grovkök. I ekonomibyggnadens västra gavel finns oisolerat lager/förråd med loft.

Fastigheten har idag 2 568 kvm tomt med en singelbelagd gårdsplan och stor uppställningsplats i anslutning till ekonomibyggnaden. Här finns även möjlighet att skapa en trivsam utemiljö i anslutning till ekonomibyggnaden. Till boningshuset finns en uppväxt och skyddad trädgård med ett stort och härligt trädäck som ger plats för flera sittgrupper.

Gården är belägen nära Hjärup, omgärdad av böljande fält och med underbar utsikt mot Lund, med känslan av frihet att bo på landet, ändå så nära staden. Cykelvägen går direkt förbi huset som leder till Hjärup och Lunds Södra delar där staden växer och utvecklingen pågår med nya företag och butiker. Här finns även busshållsplats och det är nära till tågstationen i Hjärup för god pendling. Förskolor, skola och service finns nära till hands i Hjärup och på cykelavstånd finns hela Lunds utbud av butiker och service.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Lund

Kontakta mäklaren

Karolin Bergh

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Lund
Mäklare Karolin Bergh, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Lund
0702-64 33 02