Spångebrokärret 1

Hova, Gullspång Se på karta

585 000 kr

Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
65 m²
Biarea
14 m²
Tomtarea
3,1 ha
Uteplats
Ja
Driftkostnad
22 238 kr/år

Känner du också att du skulle vilja bo på landsbygden, långt från stress och måsten? Spångebrokärr med skog och fågelkvitter som närmsta granne ger dig unika möjligheter att skapa ditt eget paradis. Bostadshus
på 65 + 14 m², gäststuga, garage, jordkällare samt två ekonomibyggnader i lantlig miljö. Altan på framsidan av bostadshus i söderläge. Huset samt ekonomibyggnaderna är i behov av underhåll och renovering vilket innebär en del engagemang men ger dig chansen att skapa en fastighet helt efter egen smak. Till fastigheten tillhör knappt 3 hektar mark, företrädesvis skogsmark. Detta ger en köpare valfriheten att låta skogen fortsatt breda ut sig till virkesrika skogsbestånd eller restaurera till det gamla ursprungliga brukandet med öppna landskap och betande djur. Eftersom detta är en lantbruksfastighet ingår även jakträtt på tillhörande markinnehav.

På bottenplan i bostadshusets huvudentré möts du av en rymlig hall med plats för byrå och klädhängare. Huset utgörs sedan av ett mysigt kök av äldre modell med plats för matgrupp, ho i rostfritt stål, äldre kyl, spis/ugn av nyare modell, fläkt samt vedspis. Separat stort skafferi med möjlighet till extra förvaring och frysskåp. Charmigt vardagsrum/matsalsrum , utöver detta finns två mindre rum som har använts som sovrum. Genomgående plastmatta på golv och tapet på väggar. Badrum, klätt i våtrumsmatta/tapet som erbjuder wc,(ny) handfat samt dusch och tvättmaskin(ny). En trappa upp till övre plan finns delvis oinredd/oisolerad vind/allmän yta som leder till ett extra isolerat/inrett rum som använts som sovrum.

Egen borrad brunn med tjänligt vatten. Nytt tryckkärl för vatten samt rengjort vattenfilter. Biovac avlopp installerat 2018. Sotning utfört senast 2012, anm finns i protokoll.

Ekonomibyggnader är i dåligt skick och är i behov av renovering och underhåll. Förutom inredd gäststuga där el är framdragen finns också ett garage, möjlighet att förvara ved samt äldre brygghus med vedspis/köksspis.

Med enskilt och lugnt boende på landsbygden men ändå bara knappt 5 km till Hova där du finner det mesta som vardagen kräver såsom matbutik, skola, vårdcentral samt barnomsorg. Stor lummig trädgård med gräsmatta och stora vackra fruktträd med äpple och päron samt hallonbuskar. Det är svårt att inte trivas här!

Tillträde sker efter överenskommelse. Säljarna önskar att lämna fastigheten med en del möblemang.

Varmt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Mariestad