Nyproduktion

Stamknölsgatan 6

Knäpplan, Hjo kommun Se på karta

3 750 000 kr

3 490 000 kr +7 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
145,9 m²
Tomtarea
702 m²
Nyproduktion

Arkitektens tankar om Villa Rårakan
Villan är specialritad för kvarteret Rårakan i ett modernt formspråk. Planformen är rektangulär med fasader i en kombination av artikulerad träpanel, puts och generösa fönster. Planlösningen är vald för att på bästa sätt utnyttja tomtens möjligheter.
Entrén är infälld i fasaden och ger ett ombonat och välkomnande intryck. Från hallen nås andra våningen genom en trappa som vidgar sig på vägen upp. Trappan är ljus och välkomnande med generösa fönster över hörn.
Väl uppe på andra våningen möts man av ett stort öppet vardagsrum och kök. Våningsplanet har stora fönster åt alla väderstreck. Den omedelbara kontakten med den stora terrassen mot söder suddar ut gränsen mellan ute och inne. På våningsplanet finns ett extra badrum. Från köket har man kontakt med trappan.
Våningen inbjuder till privata lugna stunder. Frukosten kan man ta direkt från köket ut till terrassen. Men våningen är även perfekt för ett rikt socialt umgänge då man dukar till fest i det stora rummet och minglar ute på terrassen.
Utöver de generösa utrymmena på våning två finns på bottenvåningen familjens privata sfär. Lite tajtare men effektivt. Den genomgående korridoren har fönster på båda kortsidorna, vilket ger god kontakt med både entré- och trädgårdssida. Längs med korridoren grupperar sig sovrummen, i basutförandet tre till antalet, ett generöst badrum, tvättstuga, klädkammare och ett allrum. Tvättstugan har utgång mot carporten och fungerar även som groventré. Från allrummet kommer man ut på trädgårdssidan med möjlighet till uteplats i västerläge.
Alternativa planlösningar är möjliga. På andra våningen finns möjlighet att ta delar av vardagsrummet i anspråk för ett större sovrum. På bottenvåningen kan allrummet bli ytterligare ett sovrum eller om man inte behöver så många sovrum så kan allrummet göras större.
PG Ylander, arkitekt SAR/MSA

Läs mer om bostaden
SkandiaMäklarna Hjo/Karlsborg/Skövde/Tibro/Tidaholm

Kontakt

Andreas Bengtsson

SkandiaMäklarna Hjo/Karlsborg/Skövde/Tibro/Tidaholm
Mäklare Andreas Bengtsson, SkandiaMäklarna Hjo/Karlsborg/Skövde/Tibro/Tidaholm
0707493860