Romelstorpsvägen 355

Villands Vånga, Kristianstads kommun Se på karta

4 950 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
160 m²
Biarea
70 m²
Tomtarea
9 642 m²
Byggår
1936
Driftkostnad
32 203 kr/år

En oas i Sjöriket! Inbäddat av slingrande gångar och rogivande, prasslande bambu ligger denna välplanerade villa på 160 kvadratmeter där ingenting har lämnats åt slumpen! Villan är totalrenoverad från 2001 och fram tills idag med bland annat ny fasad, nytt tak, jordvärme, nya fönster, ny dränering, nya badrum samt anläggning av hela trädgården där det endast var en åkerplätt 2001. Villan är inredd med två-fyra sovrum, ljust kök med matplats samt utgång till altan med ljus terazzo-sten och golvväme, rymligt allrum med öppet upp i nock och härlig utsikt över den vintergröna trädgården med magnifik trädgårdsbelysning som ger möjlighet att njuta av trädgården även när mörkret har lagt sig. I huset finns två nyrenoverade badrum varav ett på bottenplan och ett i exklusivt en-suit med master bedroom på ovanplan.

Nedanför altanen nås en otroligt mysig plats där ute möter inne i en charmig lada. Denna ligger i anslutning till en väl tilltagen stensatt uteplats intill naturpoolen som är omgiven av grönska och träd som ger en exotisk känsla. Poolen är ej i bruk men går att användas igen när poolduken är svetsad. Med en promenad genom den parkliknande trädgården passeras mängder med växter, träd, fruktträd, bärbuskar där flera plantor med olika sorters vintergrön bambu utgör trädgårdens stomme året runt.

Den parkliknande trädgården har anlagts just parkliknande för att vara mycket lättskött med mycket buskar, marktäckande växter och träd.

Det finns en stor odling med flera olika sorter av Bambu som är mellan 2-7 meter höga. Det har funnits en god marknad för plantor i diverse storlekar för försäljning. Kundgruppen är väl inarbetad och det finns möjlighet för köparen att ta vid och fortsätta odla bambu, avverka överskottet och ta över kundstocken om intresse finns. Det finns även möjlighet att utveckla detta ytterligare då gott om utrymme finns. Säljarna lägger idag mindre än 10 timmar/vecka på bambun under sommarhalvåret. Bevattningssystem finns nergrävt i trädgården och en trädgårdsfirma sköter trädgården och även bambun vid önskemål.

Intäkten från försäljningen har täckt kostnader för amortering, räntor, driftskostnader och trädgårdsskötsel av en trädgårdsfirma.
Detta innebär en möjlighet att bo i stort sett gratis eller för köparen att se försäljningen som en god intäkt och t.ex inte behöva arbeta full tid på sitt ordinarie arbete.

Det nergrävda bevattningssystem hämtar vatten från den vackra dammen där ni lyssnar till det skvalpande vattnet från vattenfallet medan ni promenerar över en bro till den grönskande trädgården.

Villan värms upp via vattenburen golvvärme på både bottenplan och ovanplan där jordvärme ger låg drift. Huset är besiktigat via Anticimex och säljaren avser att teckna en försäkring mot så kallade dolda fel.

Varmt välkommen till Solbacken!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Kristianstad

Kontakta mäklaren

Anette Årcén

Bjurfors Kristianstad
Mäklare Anette Årcén, Bjurfors Kristianstad
0701-64 19 98

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.