Kullsviksvägen 36

Kullavik - Kullsvik, Kungsbacka Se på karta

12 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
186 m²
Tomtarea
1 296 m²
Byggår
2005
Driftkostnad
44 340 kr/år
Antal besök
10 227
Dagar på Hemnet
9

Den som någon gång har strosat längs havet i Kullsvik en varm julikväll glömmer inte stämningen. Med kvällssolens varma reflexer i Kattegatts mjuka dyningar. Klipporna som ännu är varma men tömda på folk som istället fyller uteserveringar och kajer. Det är fridfullt men ändå fullt av liv och aktivitet.

Cirka 300 meter från Kullsviks vågor ligger denna spektakulära privatvilla om 186 kvm. Interiören är smått dramatisk med stora, ljusa rumsvolymer och häpnadsväckande takhöjd. Den stora villan överraskar med flera olika etage och ytor inramade av omfattande glaspartier. Dessa leder, från de flesta rum, ut till det organiskt designande trädäcket som löper runt nästan hela byggnaden. Utöver de enorma sällskapsytorna i två olika etage, och i öppen planlösning med exklusivt kök, finns här tre stora sovrum samt ett lite hemligt placerat sovloft med fascinerande arkitektur. Villan har även öppen spis, två sobra badrum samt en komplett gästlägenhet i garagebyggnaden. Läget i Kullsvik, med bara någon minut till morgondoppet, behöver ingen djupare förklaring. Efter cirka 20 minuter i bilen kan du parkera i centrala Göteborg. Att få bo och leva här vid havet är mångas livsdröm, med naturens växlingar genom årstiderna. Från spegelblanka sommarmorgnar till vågornas vilda uppror en höstkväll.

Den smala Kullsviksvägen slingrar sig en dryg kilometer genom Kullaviks villakvarter. Den passerar över öppna ängar och genom skir lövskog. Nästan framme vid Kullsviks lilla båthamn ligger den arkitektritade privatvillan bakom låga naturstensmurar i skyddande grönska. Den uppväxta och vackra trädgården bidrar elegant till fastighetens charm. Med sitt djupa läge in på tomten, och med den låga fasaden hukande under ett brant zinktak, gör den stora enplansvillan ett närmast diskret intryck. Byggnadens till synes låga profil ska dock visa sig vara en illusion.

Parkera på den stensatta uppfarten eller i garaget. Doften av hav och ljudet av vågor slår emot direkt. Havet ligger cirka 300 meter bort. Uppfartens byasten övergår nu i en trädgårdsgång som korsar de fria gräsytorna och slutar framför villans entré under takskägget. Här löper ett organiskt format trädäck om 200 kvm som omfamnar nästan hela villan i olika etage.

ENTRÉ
Ett antracitfärgat stengolv med stora plattor tar emot i en ljus och formren entréhall. Klassisk ekparkett tar över i köket till vänster och rakt fram i en inre hall där arkitekturlinjernas diagonaler antyder en annorlunda interiör.

SÄLLSKAPSYTOR
Ett steg in i den inre hallen avslöjar den första av villans många överraskningar. Ekparketten löper till vänster ut i stora och närmast spektakulära sällskapsytor. Det första intrycket är smått dramatiskt tack vare en häpnadsväckande takhöjd och ett lika högt glasparti som följer det sluttande paneltaket. Där bakom reser sig grönskan som en gigantisk målning. Atmosfären är mycket speciell, nästan sakral, och interiören är starkt präglad av den strålande ljusa och stora rumsvolymen. Högt uppe i taket sitter två glaspartier som kastar ytterligare ljus över de fria ytorna. En sällsynt formren öppen spis reser sig hela vägen till takets högsta punkt. Spisens design känns ikonisk med sin massiva gestaltning i betong och svart stål.

ALLRUM
En bit in i rummet övergår ekparketten i en trappa upp till ett större allrum i vinkel och i öppen planlösning med det stora rummet. Här blir atmosfären mer intim med kvadratisk golvyta, lägre i tak och med två glaspartier som kan stå öppna ut mot t

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Väster

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
  • 10
    maj
    Imorgon kl. 17:00–18:00
    Bokad visning. Anmäl dig på bjurfors.se eller ring Bjurfors 031-761 79 50.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.