Länna Gård 9

Länna, Uppsala Se på karta

4 975 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
115 m²
Biarea
44 m²
Tomtarea
1 486 m²
Byggår
1850
Driftkostnad
30 500 kr/år
Antal besök
12 587
Dagar på Hemnet
12

Unik fastighet anno 1850 med ett fantastiskt läge vid Länna Gård med vacker utsikt över Långsjön, huset om totalt 159 kvm är i mycket bra skick och är Länna Gårds fd mejeri. Den erkända arkitekten Lars Hallgren har tillsammans med ägarfamiljen med fingertoppskänsla färgsatt och ritat de nya byggnaderna och staket mm som uppförts på Länna Gård och som smälter väl in i den underbara herrgårdsomgivningen. Det är ett vackert och gediget putsat hus med inredd källare som värms med vattenburen golvvärme respektive radiatorer och värmekällan är bergvärme.

Hela huset är i toppskick och renoverat med varsam hand där all äldre charm bevarats eller återskapats. Här finns många fina detaljer som glasveranda, vackra trägolv, spröjsade fönster med mycket djupa nischer och väggar delvis med vackra stenar ingjuten i putsen. Behaglig färgsättning på väggar som harmoniserar med snickerier, spegeldörrar och platsbyggd förvaring som är målade i vacker grå nyans. Vidare har huset fyra eldstäder, i entréplan finns en vacker kakelugn, en järnkamin och en vedspis i köket som har platsbyggd köksinredning i vacker lindblomsgrön nyans från Upplands Kök & Lack och bänkskivor i Carrera marmor. Den fjärde eldstaden som är en braskamin finns i källaren som är något utöver det vanliga då det finns en synlig och vackert belyst bergsvägg. Från det övre planet når man solig balkong med vacker utsikt över Långsjön och i anslutning till entrén finns en stor altan med samma läge.

Från denna vackra hemmiljö har man endast 15 km till E4:a påfarten, vilket ger snabb och enkel pendling till U-A, Arlanda och Stockholm. Uppsalas största handelsområde Boländerna ligger ca 17 km från hemmet. Till Stockholm och Arlanda är det mindre än 60 min respektive 25 min med bil om man istället åker väg 273 mot Arlanda. Busshållplats inom 100 m från hemmet med god turtäthet till Resecentrum samt till Arlanda. Bra service i Länna och Almunge med flertalet förskolor, skolor åk 0-9 mm, restaurang, minilivs och bensinmack. I Almunge finns såväl Ica, Coop, Grönlund GK och Pizzeria mm.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala