Lockarps Kyrkoväg 83

Lockarp, Malmö Se på karta

4 975 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
192 m²
Biarea
34 m²
Tomtarea
575 m²
Byggår
1875
Driftkostnad
31 800 kr/år

Varmt välkomna till denna fantastiskt charmiga och välskötta fastighet anno 1875, som i original skola och sedan församlingshem från 80-talet. Här erbjuds nu ett vackert hem med utvecklingsmöjligheter för den som vill. Närhet till det mesta, vacker natur runt knuten och med bekvämt pendlingsavstånd till Malmö/Lund!

Redan när ni tar klivet in på tomten slås ni av den otroliga charm detta hem erbjuder. Här möts ni av ett vackert vitt putsat hus med klassiska ljusblå fönster, och med en härlig träaltan i söderläge.
Entréplanet disponeras med bl.a. ett spatiöst vardagsrum och kök. Vardagsrummet, som i original användes som församlingslokal, har generösa umgängesytor och ljusinsläpp från tre väderstreck. De genomgående djupa fönsternischerna i kombination med mysig öppen spis ger ett välkomnande rum som andas trivsel! Det nyrenoverade köket är även det väl tilltaget med gott om arbetsytor och en rejäl matplats som passar såväl vardag som fest!
På bottenvåningen finner vi även ett stort renoverat badrum, ett sovrum samt en tvättstuga, som idag används som en frisörsalong. Från entréplanet nås även källaren.

En trappa upp finner ni två ljusa sovrum med vacker utsikt, samt ett renoverat badrum. Ett rogivande våningsplan som präglas av stort ljusinsläpp, tidstypiska detaljer och den vackra lantliga utsikten. Att stora sovrummet snabbt blir en favoritplats är självklart, och här är även förvaringsmöjligheterna goda i form av inbyggd klädkammare och två garderober.
Delar av ovanvåningen är i dagsläget oinredd vindsyta. Nuvarande ägare har tidigare planerat inreda vinden med ett extra sovrum och vardagsrum. Man planerade då att göra en till trappa från entréplanets vardagsrum. Då fanns även vissa planer på att bygga in träaltanen till ett extra umgängesrum.

Visst är inomhusmiljön minst sagt oförglömlig, men även utomhus har man lagt ner själ och hjärta för att skapa trivselfaktor. Trädgården omgärdas av staket vilket skapar en smart parkeringsplats för två bilar. På träaltanen som delvis är under tak slår ni gärna er ner från tidig morgon till sen kväll och spenderar många lata dagar i solskenet! För den som vill påta lite i trädgården finns det flera självklara planteringsytor med många soltimmar.

Ett hus som måste ses. Varmt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Våningen & Villan Hyllie