Västra Bangatan 15

Malung, Malung-Sälens kommun Se på karta

950 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
169 m²
Biarea
94 m²
Tomtarea
2 183 m²
Byggår
1920
Driftkostnad
8 625 kr/år

Här är ett mycket speciellt hus med många detaljer som bevarats i ursprungligt skick och nu ges en fantastisk chans att förvärva och bevara denna fastighet till kommande generationer. Fasaden består av en ljust reverterad eller rappad puts och grönmålad stående träpanel. Genom den takade farstun med balkong ovanpå kommer du först till ytterdörren och när du gått igenom den hamnar du först i en inre farstu som leder dig vidare in i hallen på det nedre planet. Här omges du av rymliga ytor med generös takhöjd och det är lätt att bli överväldigad av den atmosfär som huset bjuder på. Den stora hallen med de höga bröstpanelerna omfamnar dig och man fascineras av alla byggnadsdetaljer som finns kvar i form av spegeldörrar, listverk, gamla radiatorer och tapeter. Mellan ytterdörren och den pampiga trappan som leder till övervåningen ligger toaletten och här finns även ett badkar och ett handfat.

Till vänster om hallen låg det så kallade "herrummet" och det sammanlänkas genom en portal med nästa rum. Båda dessa rum är rymliga och härifrån har man fin utsikt över gräsmattan och trädgården. När du ser ut genom fönstren härifrån förvånas du av att det känns som att du inte befinner nästan mitt i Malungs centrum eftersom träden och buskarna som omsluter gården, skärmar av huset från den närliggande trafikerade gatan. Fortsätter du din vandring genom dessa rum i riktning till höger kommer du in i köket och här finns förutom den sedvanliga köksutrustningen ett gammalt skafferi som du kan gå in i och här sitter hyllor runt väggarna samt ett fönster som skapar ett trevligt ljusinsläpp. Från köket kan man ta köksingången ut till gården och bredvid denna finns en trappavsats som leder ner till källaren. Trappen ner till källaren är stabilt gjuten och väl nere i källaren finns ett par stycken stora matkällare, ett pannrum och ett tvättrum där ett gammalt tvättkar finns kvar i ena hörnet.

För att ta sig till övervåningen i detta unika hus tar du den gedigna trappen upp till övervåningen och här finns en rejäl avsats på hälften där trappen sedan kröks åt andra hållet. Ovanför avsatsen sitter ett fönster med ett generöst ljusinsläpp och en fin dag faller solens strålar in och lyser upp hela trapphuset. Väl uppe på övre planet möts du av en rymlig hall som gott och väl kan möbleras och i ena hörnet står en murad öppen spis. Passerar du till vänster om denna finns två rum som ligger intill varandra och innanför dessa ytterligare ett rum där en kokspis av äldre modell är installerad. Det finns också en liten toalett och några vindsutrymmen. I hallen på det övre planet kan man även gå ut till en balkong som har fin utsikt över omgivningarna. Till höger om utgången till balkongen finns ytterligare en trappa som leder upp till en oinredd vind. Samtliga eldstäder i huset har osäker funktion.

På den uppväxta tomten finns ett uthus som liksom boningshuset har renoveringsbehov både invändigt och utvändigt men för den som förvärvar denna ovanliga pärla finns chansen att skapa ett vackert och personligt hem precis i hjärtat av Malung.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Malung

Kontakta mäklaren

Susanna Torris

Svensk Fastighetsförmedling Malung
Mäklare Susanna Torris, Svensk Fastighetsförmedling Malung
+46706787735