Östra Storgatan 30

Munka-Ljungby, Ängelholms kommun Se på karta

2 500 000 kr

2 950 000 kr -15 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
132 m²
Biarea
29 m²
Tomtarea
605 m²
Byggår
1850
Driftkostnad
49 807 kr/år

Välkommen till detta centralt belägna gathus med en ljuvlig trädgårdssida som vänder sig mot ett stort grönområde och skogsdunge i öster. Huset skriver sin historia från 1885 med flera välbevarade detaljer såsom bland annat vackra spegeldörrar och frilagda takbjälkar. Villan har genom åren genomgått stora renoveringar och håller i dag en modern standard med en ljus luftig interiör, men med den gamla charmen välbevarad. Mysigt vardagsrum med fönster i tre väderstreck och kamin. Lantkök med matplats och utgång till trädäck. Sovrumsavdelning med två sovrum samt badrum med dusch och tvättavdelning.
Ovanvåningen har öppet upp i nock med frilagda takbjälkar. Här kommer man upp i en möblerbar hall med klädförvaring. Två rymliga sovrum samt en toalett.
En ljuvlig insynsskyddad tomt som är anlagd för att vara lättskött. Här klipps gräset av en robotgräsklippare vilken följer med huset. I tomtens ena hörna mot ängen breder ett stort trädäck ut sig och rymmer ett väl tilltaget utekök, överbyggd matplats samt loungehörna. Denna uteplats fungerar som hemmets "andra vardagsrum" hela sommarhalvåret och här har man fin sol hela dagen till långt in på kvällen. Korsar man ängarna på baksidan av huset når man skogen med Rössjöholmsån och den berömda Laxtrappan med härliga bad.
På tomten ligger även ett gammalt brygghus som i dag används som förråd och verkstad. Detta är vidbyggt med en garagedel som är ombyggt till ett isolerat förrådsrum. Ytterligare trädgårds och vedbod finns på tomten.
En riktig idyll, mitt i Munka-Ljungby med närhet till service, skolor och kommunikationer.

https://www.kajak.nu/laxtrappan-i-munka-ljungby

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Linda Wahlberg

Valvet Mäklarkontor AB
Mäklare Linda Wahlberg, Valvet Mäklarkontor AB
0708-61 16 16