Kommande

Norra Kverrestad 1609

Norra Kverrestad, Tomelilla kommun Se på karta

3 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
176 m²
Biarea
20 m²
Tomtarea
1 199 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
56 527 kr/år
Kommande

Tomelilla är kommunens centralort och erbjuder det mesta du behöver. Här erbjuds bank, mat, apotek, systembolag, blomsteraffär men också inarbetade och välkända klädesaffärer/sportaffärer. Bo Ohlsson i Tomelilla är vida känd och är också centralt belägen i byn. Här hittar du allt från kläder och leksaker till utemöbler - det mesta helt enkelt. Dessutom finns det golfbana med 18+9 hål och fotbollsgolf, tennis, padel med mera.

Tåg, bil eller buss leder till Simrishamn och Sandhammaren i öster på cirka 20 minuter och till Ystad är det lika långt. Malmö, Lund och Köpenhamn finns i väster cirka en timme bort.

En kort bilfärd från Tomelilla ligger Lunnarp och Norra Kverrestad. Mitt på den skånska slätten ligger Norra Kverrestad 1609 - välkommen hit. Huset är suveränt beläget med de skånska slätterna runtomkring. Från gatan möts du av en väl tilltagen biluppställningsplats/carport och innanför en trevlig stensättning med gatsten. Den svarta järngrinden ger en pampighet och bjuder in till den mysiga och välplanerade trädgården. Tillbyggnaden är gjord 2002. En vacker, Italieninspirerad tillbyggnad med rundade tak, stommen är av limträ och taket är ett Sedumtak.
Trädgården är magisk och välplanerad med sin gatsten, Ölandsten, gräsmatta och växtlighet. Allt detta smälter in med korsvirket i den ursprungliga bostaden med vasstak - tillsammans blir hela huset en unik blandning av något traditionellt, kulturellt och innovativt.

Den tidstypiska entrén leder in i en hall med klinkergolv. Tvättstuga med klinkergolv, frys från 2020, tvättmaskin från 2008, varmvattenberedare. Badrum med klinkergolv, dusch, gavelfönster i sydväst, spottar. I husets mittendel öppnar det stora, härliga allrummet upp sig, öppen planlösning med kök. Kök med ett massivt körsbärskök, stenskivor. Två spiraltrappor leder upp till vars sin gavel. Allrummet på cirka 50 kvm är fantastiskt med sin takhöjd, den öppna spisen med kassett, de synliga bjälkarna och Höganäsklinkern. På andra gaveln i ursprungshuset finns ett sovrum med brädgolv, nyare fönster, vacker utsikt i öster.
Sovrum/arbetsrum med synliga bjälkar i tak. Genomgång till vinkelbyggnaden. Stort, härligt badrum med fönster mot utsikt i öster, dusch, hörnbadkar och torkskåp. Pampigt allrum/sovrum med Höganäsklinker, två fönster i öster och två helfönster i väster, utsikt mot innergården. Vägg i vägg med detta rum finns ett uppvärmt förråd med ingång utifrån.

På andra våningen finns två sovrum med brädgolv, ett på vardera gaveln. I väster finns dessutom ett perfekt förvaringsutrymme med skjutpartier. Även här erbjuds en magisk utsikt.

Lusthuset i trädgården är magnifikt för långa, härliga sommarkvällar.

Dessutom finns det en isolerad jordkällare i trädgården, vid husets nordvästra sida.

Egen brunn för trädgårdsbevattning.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Ystad

Kontakta mäklaren

Magnus Håkansson

Bjurfors Ystad
Mäklare Magnus Håkansson, Bjurfors Ystad
0701-641904

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.