Hallandsvägen 119

Örkelljunga, Örkelljunga kommun Se på karta

1 495 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
130 m²
Biarea
20 m²
Tomtarea
1,2 ha
Driftkostnad
24 797 kr/år

Tänk om man kunde förvärva 1 ha mark samt välrenoverat boningshus, ladubyggnad och hönshus i centrala Örkelljunga - nu går det! Välkommen till Hallandsvägen 119!

Denna fastighet med anor tillbaka till 1800-tal har genomgått en omfattande renovering för att just ni ska kunna starta er livs resa här. Boningshuset har fått en modern look med svart plåttak samt gråmålad fasad vilket tillsammans med de stilrena invändiga valen ger ett ombonat hus för såväl ung som gammal. Redan i hallen slås tonen an för den lantligt moderna stilen vilket förstärks när ni kommer in i köket med målade träluckor vilket matchas väl med träbänkskivan och här kan i stå och diska upp med vy över innergården. En traditionell matsal följer där ni kan inta härliga familjemiddagar i kaminens sken för att sedan mysa ner er i vardagsrummet för kvällsfilmen. Till vänster från hallen dras ögonen till det härliga badrummet där mosaikgolvet gifter sig otroligt väl med skivorna på vägg samt det svarta industriglaset vid duschen samt de väl valda badrumsmöblerna! Sovrummet får ljus från flertalet fönster och kanske blir detta tonåringens krypin med egen ingång via gavelns hall? På övre plan huserar ytterligare två generösa sovrum med stram men elegant design, en praktisk toalett med målade golv och väggar samt trapphus och hall med många härliga utrymmen samt den framtagna plankväggen i centrum.

Ladan har fått en ansiktslyftning och medger nu utrymme för djurhållning av t.ex. får i den ena delen som dessutom har inkommande vatten och den andra delen medger plats för fordon eller kanske verkstad eller ateljé? På äldre del av ladan har det skapats en fantastiskt terrass med golv av återvunna plank av gedigen sibirisk lärk med överblick över såväl innergård som den intilliggande skogen! Hönshuset är charmigt krokigt men fyller sin funktion som er nya äggbutik. Marken löper i anslutning till byggnaderna och är delvis lämplig som betesmark och innehåller även mindre skogsparti vilket ger många möjligheter!

Med bl.a. takbyte, installation av två nya luft/luft värmepumpar, nytt badrum, nyinstallerad kamin ink. insatsrör samt samtliga ytskikt uppdaterade under 2021 så är detta ett hem att flytta rakt in i och sedan utveckla efter egna önskemål! Fastigheten har omtaxerats till typkod 220, motsvarande villa vilket möjliggör goda lånemöjligheter.

Varmt välkomna att boka er för visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Örkelljunga

Kontakta mäklaren

Kristoffer Andersson

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Örkelljunga
Mäklare Kristoffer Andersson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Örkelljunga
0733-53 53 53

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.