Ängsvägen 3

Rängs Sand Höllviken, Vellinge kommun Se på karta

5 750 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
63 m²
Biarea
15 m²
Tomtarea
770 m²
Byggår
1969
Driftkostnad
46 790 kr/år

Kontakta mäklaren för din privata visningstid. Välkomna!

Genomgående renoverad en plansvilla. Renoveringar utförda mellan 2015 - 2021.

En bit från Höllviken och Kämpinge. Här på landtungan mellan breda vita stränder och böljande hav ligger Rängs Sand. På ena sidan ligger Öresund, på andra sidan Östersjön med sina flyende sanddynor och pärlvita stränder.

Här i en öppen glänta med en stor gröning som närmaste granne ligger boningshuset med tillhörande gästhus bakom ett vackert naturfärgat staket. Vitmålat med liggande fjällpanel, en skärgårdsliknande stuga inlindad i grönska. Succesivt renoverat och tillbyggt med mycket kunskap, omsorg och kärlek. Nu ett modernt och ombonat hem, nytt men kvar finns husets ursprungliga karaktär och själ. Huset har välplanerade kvadratmetrar vilket gör att det känns större än vad det är. Här finns allt man behöver till familjen. Ett masterbedroom och två mindre sovrum. Öppna sociala ytor med kök, matplats och vardagsrum. Ett gästhus/friggebod för kreativitet, kontor eller boende - möjligheter saknas inte. Huset andas harmoni och följer naturens skiftningar genom årstiderna. På den väl tilltagna verandan letar sig solkatterna fram på det mjuka trädäcket. Hängmattan mellan björkarna bjuder in till en lugn stund och egna tankar. Huset är verkligen älskat av de som bor här. En oas för själavård eller någonstans att bara vara…

Originalgolvet, ett brädgolv som löper genom hela huset är mjukt slipat och vitpigmenterat. En dörr med spröjsade fönster leder ut mot trädgården och den stora verandan som integrerar inomhus och utomhus och ger huset ännu ett rum där man samlas många av årets månader. På verandan under tak finns en härlig matplats med stor kökssoffa och matbord nära till grill och kök. I andra änden av verandan står två vitmålade liggstolar med blåa dynor, där man kan slå sig ner med en drink på kvällen eller en kaffe efter maten och se solen sjunka ner bakom träden. Inte konstigt att vännerna älskar att hälsa på.

Cykelvägen in mot Höllviken tar ca 10 min genom ett vackert skogsparti, över åkern innan bebyggelsen kommer igen. Det finns fina små skogspartier, perfekta för hundpromenaden eller skogsupplevelser för både stora och små. Läget är fantastiskt med närhet till förskola, skola, stormarknad, restauranger och kommunikation för den som behöver dagspendla till Malmö eller Köpenhamn.

Boka visning på fastighetsmäklarens hemsida. Välkomna!

Läs mer hos mäklaren
Uppvik & döttrar AB

Kontakta mäklaren

Uppvik Västerlen Elisabeth Wretsell

Uppvik & döttrar AB
Mäklare Uppvik Västerlen Elisabeth Wretsell, Uppvik & döttrar AB
0704 520646