Vasavägen 253

Rotebro, Sollentuna kommun Se på karta

7 400 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
126 m²
Biarea
7 m²
Tomtarea
822 m²
Byggår
1921
Driftkostnad
61 336 kr/år

Drömmer ni om en charmig 20-talsvilla med grönskande trädgårdstomt och trevliga ytor? Då kan ni sluta leta nu!

När man kommer till Vasavägen 253 finner ni ett vackert hus med väl bevarade detaljer, här kan ni lätt föreställa er en härlig sommar med strålande sol, skratt och massa lek. Trädgården är på 822 kvm och inbjuder till boll- och kubbspel, lek och kanske ett kojbygge. Här finns frukt såsom äppelträd och vinrankor, mysigt för barnen att kunna plocka äpplen och göra egen äppelpaj.

Huset har massvis med charm och det är verkligen kärlek vid första ögonkastet. Här är huset man som barn drömmer om att som vuxen få bo i, och nu kan den drömmen bli sann. Att med ord göra entréplan rättvisa är svårt. Med sina höga spröjsade fönster i alla väderstreck blir ljuset in i huset helt fantastiskt. Rummen är ju det som är 20-talet; kök, salong och matsal, allt hänger ihop men är ändå separata rum. Salongen, eller som vi idag säger vardagsrummet, har en trivsam kakelugn som både sprider värme och ger stämning och vävtak i tidsenlig anda. Matsal och salong har båda vackra golv och tillsammans stora och höga fönster i tre väderstreck. Entréplan inbjuder verkligen till sociala tillställningar och mys med familj och vänner. Här har vi en separat wc i entrén.

VEDUM-köket från 2021 är tidlöst inrett med gas-spis och fläkt från SMEG, fullstor kyl och frys, stora arbetsytor på kompositstenskiva för hela familjen att skapa minnesvärda middagar och integrerad diskmaskin.

Vi tar oss upp för trappan och möts av ett spröjsat fönster som ger fint ljusinsläpp. Övre plan disponeras med ett badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare, två sovrum, alla i bra storlek och med plats för sängar och möblemang. Samtliga sovrum har härligt ljusinsläpp och rymd med olika förvaringsmöjligheter. På övre plan har vi ett till allrum vilket gör att inte hela sällskapet behöver sitta tillsammans om inte så önskas. Här finns ytterligare en trivsam och vacker kakelugn.

Källarplans utrymmen ger goda möjligheter till förvaring och extra rum utifrån familjens behov. Separat grovingång finns i anslutning till pannrummet/grov tvättstuga, vilket underlättar om man har mindre barn då det bara är att köra in barnvagnen. På tomten finns en friliggande byggnad med garage, verkstad och ataljé med gjutgärnskamin, spröjsade fönster och burspråk där enbart fantasin sätter sina gränser om framtida hobbys.

Välkommen till detta fantastiska hem som har det mesta som står på vår önskelista: charm, gott om plats, friliggande garage och trevligt läge!

Det finns idag servitut för att anlägga sin egen infart, vatten och avlopp i den södra delen av fastigheten. Nuvarande infart till fastigheten ligger på den avstyckade delen.

OMRÅDE
Rotebro ligger mellan Järvafältet och Törnskogens naturreservat i Sollentuna kommuns norra del som angränsar till Upplands Väsby. Området består av en blandning mellan friliggande villor, par-, rad-, och kedjehus samt flerfamiljshus. Strandpromenaden vid Norrviken sjön används flitigt av joggare, barnfamiljer på pick-nick, badare och en och annan som paddlar kanot. Vintertid är det långfärdsskridskoåkare som lockar ut hela familjer på den milslånga plogade skridskobanan runt Norrviken. Både förskolor och skolor finns på promenadavstånd i närområdet. Den som gillar golf har här tillgång till tre golfbanor i närheten; Sollentuna Golfklubb, Rotebro golf och Svartinge. Vidare har du närhet till ridhus (Överby ridskola och Stensunda ridklubb), Rotebr

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sollentuna

Kontakta mäklaren

Charlie Asteson

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sollentuna
Mäklare Charlie Asteson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sollentuna
0707-300 205