Sprötgatan 7

Sandviken, Sandvikens kommun Se på karta

2 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
165 m²
Biarea
80 m²
Tomtarea
1 705 m²
Byggår
1930
Driftkostnad
48 393 kr/år

Här presenteras en praktfull och arkitektritad bostad, uppförd 1929 utav ingenjören Gustav Nilsson. Denna villa belägen på höjden vid Sprötsgatans ytterkant utstrålar en klassisk stilfullhet redan vid först anblick. Här välkomnas du av tidlösa detaljer och fantastisk rymd genom högt i tak. Välbevarad fiskbensparkett, pardörrar med spröjsade glas och vackra fönsterbrädor i sten är bara några av de eleganta detaljerna som ger prägel till denna villa.

Entréplan disponerar kök och hemtrevliga sällskapsytor med matsal intill den värmande öppna spisen. På det övre planet finner du badrum och tre väl tilltagna sovrum varav ett med egen utgång till balkong i västerläge. En trappa ner i källaren finns flertalet praktiska utrymmen med hobbyrum, tvättstuga med mangel och en sval matkällare.

Uppvärmning sker via fjärrvärme och fiber finns i området för den som önskar ansluta. På fastigheten finns även ett rymligt dubbelgarage för uppställning av fordon och tillgodoser även förvaring i vindsutrymme.

Trädgårdstomten är välskött och omgiven av robusta häckar och prydnadsträd. Här samsas romantiska hortensiabuskar med prydliga perenner och äppelträd.

Detta läge är utmärkt för dig som vill bo centralt och samtidigt få lugnet av ett stillsamt villakvarter. Här bor du bekvämt i många år framöver med direkt närhet till allt som underlättar i vardagen. Utbud av mataffär, butiker, restauranger och skolor nås inom nära räckhåll. Goda kommunikationer med gångavstånd till busshållplats Seestaden.

Nu ges möjlighet för nästa ägare att ta vid, forma och sätta sin egen prägel med moderna bekvämligheter. Denna ståtliga villa med historia har alla förutsättningar till att bli ett unikt och vackert hem. Välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Bostadsfoto: Eva Danell, Husfoto
Svensk Fastighetsförmedling Sandviken

Kontakta mäklaren

Pär Nordström

Svensk Fastighetsförmedling Sandviken
Mäklare Pär Nordström, Svensk Fastighetsförmedling Sandviken
+46703354580