Björkforsvägen 6

Sangis - Kalix, Kalix Se på karta

975 000 kr

1 095 000 kr -11%
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
163 m²
Tomtarea
5 760 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
42 268 kr/år

Renoverad släktgård från 1700-talet med strandnära läge intill Sangis älv. Huvudbyggnaden har renoverats från grunden och byggts ut på ett enastående smakfullt sätt. Till gården hör även en bagarstuga inredd till gästhus samt en ladugård. En av de tre första gårdarna i Sangis enligt uppgift.

Huset genomsyras av en tidlös elegant stil som är modern och samtidigt i ett med husets ursprung. Alla renoveringar har gjorts med stor omsorg och med påkostade material. Här finns en diskret lefullhet och flera oväntade detaljer.

En totalrenoverad och utbyggd norrbottengård av klassiskt snitt med entré på mitten av husets långsida. Hall och inre hall, som idag är matrum, samt två stora salar på var sida.
Entréhall, trappen till övervåningen samt sovrum 1 med balkong är nytt sedan 2005. På övervåningen finns tre ordentliga sovrum samt ett rymligt och påkostat badrum.

Östra salen är ett genuint och fantastiskt fint inrett kök från Kvänum med bänkskivor av granit med matplats i lantlig stil intill.
Härligt lyxigt badrum med spakänsla på övervåningen. Smakfullt inrett med olika slags kakel, marmor, betongglas och trä.

Välkommen på visningarna!

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Kalix