Kommande

Halvnarp 1

Sävsjö kommun Se på karta

2 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
170 m²
Tomtarea
9 000 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
25 329 kr/år
Kommande

Det är något visst med hus från tidigt 1900-tal. De tidstypiska detaljerna och de vackra rummen gör det här huset till ett underbart hem i en miljö som känns som ett vackert landskapsfotografi. På Halvnarp 1 hittar vi detta fina hus som rymmer 170 kvadratmeter fördelade på två plan. Här får du möjlighet att flytta in i ett unikt hem vars fräscha ytskikt inte lämnar något övrigt att önska. Huset totalrenoverades och byggdes till 2008. Med nya bekvämligheter och material finns bevarat timmer, vedspis, kakelugnar och gammalt trägolv. En kombination av nytt och gammalt som gifter sig fint!

Entréplanet bjuder på ett centralt placerat kök med klassisk köksspis. Det är öppet från köket till den tillbyggda matsalsdelen med stora fönsterpartier. Vardagsrummet bjuder på utsikt åt tre håll och en härlig kakelugn. På detta plan finns ett sovrum med ett litet kontor innanför. Ingång från baksidan finns också, med en liten hall, och med gästwc. Övre plan har två stora sovrum, ett allrum, tvättstuga och ett badrum med badkar och bastu. I trapphuset påminns vi om historiens närvaro med bevarat väggtimmer för att sedan komma vidare till allrummet med gammalt trägolv och lägre takhöjd. Det går inte förneka att det känns fint i själen att vistas i detta hus som trots moderna uppdateringar ändå kan påvisa det gamla. Huset har trots allt stått här i över 100 år!

Den barnvänliga tomten passar såväl stora som små. Här kan ungarna hitta på roliga äventyr samtidigt som de får lite välbehövlig friskluft. Tomten har stora gräsytor och många soltimmar. Här finns plats för både fotbollsspel och studsmatta. Det finns ett växthus för den odlingsintresserade och du kan här njuta av glädjen av "från jord till bord" - vilket ligger helt i tiden. En del av tomten är idag avdelad till hästhage med lösdrift. Möjlighet att arrendera mer betesmark finns och får avhandlas mellan ny ägare och ägaren till granmarken.

Ladugårdsbyggnaden är även den renoverad av den tidigare ägaren. Här finns två stalldelar med totalt 6 boxar och med bekvämligheter som sadelkammare, tvättstuga, foderrum. Uppe på rännet finns plats för förvaring. Även ladugården är väl omhändertagen och renoverad.'

Halvnarp är beläget mitt emellan Sävsjö och Vrigstad med ca 10 min till respektive centrumkärna. Du har här bekvämt pendlingsavstånd även till Jönköping, Växjö, Värnamo. Det bästa av två världar med närhet till bekvämligheter men med naturen som närmsta granne. Vill du bo lugnt och fridfullt och även ha möjlighet till djurliv på gården - då är detta stället för dig!

Kontakta ansvarig mäklare vid intresse, [email protected]

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sävsjö

Kontakta mäklaren

Mia Harbrecht

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sävsjö
Mäklare Mia Harbrecht, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sävsjö
0703-26 60 99

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.