Kommande

Simsens väg 16

Södermarjum, Norrtälje kommun Se på karta

4 950 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
145,5 m²
Biarea
22,5 m²
Tomtarea
1 983 m²
Driftkostnad
41 716 kr/år
Kommande

Välkomna till pietetsfullt renoverat timmerhus från mitten av 1800-talet. Nuvarande ägare har sedan 1970-talet omsorgsfullt renoverat och inrett huset till en fulländad sekelskiftesdröm. Välbevarade eldstäder, breda golvtiljor, vackra spegeldörrar och tidsenlig färgsättning blandas med ett stort intresse för återbruk där en zinkbalja nyttjas till diskho och en fläktkåpa pryds med en kaffepanna i koppar. Den tillbyggda isolerade glasverandan med vackert spröjtsade fönster välkomnar er med en ljus färgsättning och ett fantastiskt ljusinsläpp. Från glasverandan via vackra dubbeldörrar kliver man så in till den inre hallen som leder vidare till vardagsrum, kök och badrum samt trappa till övervåningen. På entréplan finas även ett sovrum med kakelugn. Kökets spiselkarans med vedeldad spis och bakugn är i fin harmoni med köksinredningens vita skåpluckor och marmorstänkskydd samt moderna vitvaror. Från taket hänger brödstång och vedlåren rymmer ved och det rymliga skafferiet ger plats åt specerier och trädgårdens tillagade primörer. På övervåningen har allrummet öppet upp i nock och ett fantastiskt ljusflöde via fönster i tre väderstreck samt takfönster. Här finns två sovrum varav ett med direkt access till badrummet.

Den tidigare stallbyggnaden har byggts om till en bostad med kök och badrum samt två sällskapsrum och tre sovrum. Ägarna har renoverat och inrett med samma varsamhet som i timmerhuset. Här finns även en tvättstuga med separat ingång på gaveln samt en tillbyggnad med rymligt garage och förrådsdel. Uppställningsplats finns på grusad uppfart för 3-4 bilar.

Tomten har en kvadratisk form med gräsmatta inramad av ett vackert staket samt trädgårdshäck. Vackra grindar och grusgång med kantsten samt flaggstång pryder tomten. Fina trädäckade uteplatser delvis under tak och med markis eller varför inte koppla av under de vackra äppelträden som ger svalkande skugga under heta sommardagar. Här finns även en stor jordkällare och förrådsbyggnad som ger plats åt ved, plank och trädgårdsmaskiner. Om ni känner för ett bad så tar ni stigen ner till Vågsjön med badbrygga och plats för båt.

Simsens väg är beläget ca 20 minuters bilfärd norr om Norrtälje, mellan Svanberga och Söderby-Karl. Till Svanberga är det endast ca 10 minuter med bil och här finns grundskola från Förskoleklass till klass 9 samt pizzeria och fint bad i sjön Erken.

Varmt välkomna att boka er för visning!

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Norrtälje

Kontakta mäklaren

Maria Englund

Mäklarhuset Norrtälje
0708875222

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas