Västerängsgatan 1

Solängen, Mölndal Se på karta

6 495 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
127 m²
Biarea
67 m²
Tomtarea
1 051 m²
Byggår
1921
Driftkostnad
29 150 kr/år

I det expansiva området runt Solängen i centrala Mölndal finns nu möjligheten att flytta in i ett charmigt och gediget renoverat boende, anno 1921. Byggt för snart hundra år sedan står huset idag kvar i all sin prakt till ert förfogande. En fullödig, stilfull familjevilla som löpande har renoverats med diger omsorg och hög detaljfinish. Invändigt återfinns härligt ljusinsläpp i de öppna och topprenoverade utrymmena om 194 m2 totalyta. Stor vikt är lagd i att bevara bostadens eleganta detaljer och behålla den sprakande kakelugnen som villans hjärtpunkt. Ni välkomnas in i en stor hall och en exceptionell planlösning med luftiga ytor att umgås på, även i större grupp. Bostaden besitter gott om förvaringsutrymmen och idag finns tre sovrum samt hela två badrum och en wc.

Med en tydlig och lättskött tomt om 1051 m2 noteras fastigheten till en av de större i området. En prunkande trädgård med möjlighet till arbete i planteringslådorna eller avslappning på de två gedigna altanerna. Fika i förmiddagssolen på den nedre altanen eller bad i eftermiddags/kvällssolen i jacuzzin på altanen dikt an huset. Här finns möjlighet till ro och avkoppling.

Med optimalt läge finns allt ni kan behöva på promenadavstånd. Välrenommerade skolor, förskolor, endast 900m till Mölndals centrum och några hundra meter till busshållsplats som frekvent tar dig till Göteborg Stad eller Västra Göteborg. Nära tillhands hittas bland annat säljarnas favorit-café Margaretas, florist som skapar fantastiska blomsterfång samt möjligheten att köpa färsk frukt och grönt. För naturälskare finns skogsområdena Änggårdsberget & Safjället nära tillhands. Här väntar härliga löpturer eller korvgrillning med familjen kring något av vindskydden. Finns extra spring i benen tar ni er via Änggårdsberget hela vägen till Botaniska. Förutom löpturerna finns gott om möjlighet till fysiska aktiviteter. Runt Solängen finns allt från idrottsanläggningen Aktiviteten med bowling, fotbollsplaner, inomhusanläggning för t.ex. innebandy och gymnastik till sim- och ishall.

Kort sammanfattat så ges möjlighet till att investera i ett välskött och eftertraktat boende med låg driftkostnad och energiförbrukning i ett samverkande och aktivt område med familjer i alla åldrar.

På Västerängsgatan 1 är det bara att flytta in!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Mölndal

Visningstider

 • 29
  mar
  Imorgon kl. 10:30–12:00
  Endast bokade visningsbesökare
 • 30
  mar
  Mån 30 mar kl. 18:00–19:00
  Endast bokade visningsbesökare.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.