Kälkbacken 3

Spånga Solhem, Stockholm Se på karta

7 490 000 kr

Visa bud Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
134 m²
Biarea
41 m²
Tomtarea
1 224 m²
Byggår
1908
Driftkostnad
33 946 kr/år

Välkomna till denna vackra och solgula sekelskiftesvilla som uppfördes 1908. Enligt tidigare ägare har JIMI HENDRIX bott här under en period i slutet av 1960-talet!

Huset vilar på en stengrund och ligger med ett högt läge på en tomt om hela 1224 kvm. Många av de fina originaldetaljerna som de spröjsade fönstren och kakelugnarna finns intakta och huset har behov av en invändig ytskiktsrenovering som ger er en sällan återkommande möjlighet att skapa ett verkligt drömboende på en av Solhems mest attraktiva adresser. Huset är välplanerat med möjlighet att öppna upp mellan vardagsrum och matsal för att skapa en fin helhet på entréplanet. Det övre planet erbjuder tre sovrum av mycket god storlek och takhöjd, två av sovrummen har kakelugnar och från master bedroom kommer ni ut på en liten balkong med utsikt över Solhem. Huset har en stor altan på ca 60 kvm (enligt säljarens uppgift) i soligt läge. Bergvärmen ger en låg energiförbrukning.

Läget är mycket eftertraktat med ett lagom promenadavstånd till Solhemsskolan vars simhall snart är färdigrenoverad, Spånga gymnasium, flera förskolor och gräsplanen på Gläntan. Buss 117 som går mellan Spånga Torg och Brommaplan har en hållplats på Solhemsvägen, bara 150 meter från huset. Det är inte mer än tio minuters gångväg ned till det mycket trivsamma Spånga Torg med sitt fina utbud av butiker och restauranger, gym, frisör, bankkontor, pub m.m. Här finns också det mycket populära Spånga konditori som drivs av årets bagare 2015 Gabriel di Gredo. Dennis kött och Åsas fisk säljer fina delikatesser. Från Spånga Torg når ni Odenplan på bara tio minuter och T-Centralen på 13 minuter med pendeln och det finns fina bussförbindelser mot bland annat Kista och Vällingby.

Angående detaljplan och frågor kring byggrätt:

http://insynsbk.stockholm.se/Byggochplantjansten/GallandePlan/
Här kan du ta del av plankartor, planbestämmelser och planbeskrivningar.
Fastigheten Fackelblomstret 5 har planen 5290B och B12/1951 Tomtindelningen.

(Se även under dokument)

Läs mer hos mäklaren
Notar