Nejlikevägen 28

Sundsvall, Sundsvall Se på karta

4 275 000 kr

4 500 000 kr -5%
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
117 m²
Biarea
42 m²
Tomtarea
1 880 m²
Byggår
1935
Driftkostnad
25 763 kr/år

På en hörntomt i vackra Håkanstå infinner sig känslan av att befinna sig i en Astrid Lindgren-saga. Med skogen inpå knuten och Norra bergets friluftsområde en skogspromenad bort , finns här en möjlighet att förverkliga drömmen om landet i en stadsnära idyll.

Huset som uppfördes , 1935, har genomgått totalrenovering mellan 2015-2020 med omtanke för huset s ursprungliga charm, och med kvalitet och materialval i fokus. Uppvärmning via bergvärme ger låg driftkostnad.

Trädgården som omger huset anlades av den tidigare ägaren, som var trädgårdsmästare , och bjuder in till fantastiska möjligheter för odling. Med ett unikt läge skyddat från vind och i södersluttning på bergets topp , har det på denna solbadande tomt odlas allt mellan amerikanska blåbär, rosenbuskar, vinrankor och majs. Stenmuren som delar in trädgården i terrasser skapar en känsla av rum och möjliggör plana partier trots tomtens placering i lutande terräng.

Huset i kombination av trädgården ger en känsla av frihet och avskildhet, och är en romantisk oas att åtnjuta årstidernas förändringar i. På tomten finns även ett nybyggt växthus, ett förråd, samt ett sommarrum bland trädkronorna.

Varmt välkommen till visning!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Sundsvall