Tälläng 13

Tälläng, Vetlanda kommun Se på karta

1 195 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
139 m²
Biarea
17 m²
Tomtarea
1 871 m²
Byggår
1910
Driftkostnad
24 800 kr/år

Det är något visst med hus från förra sekelskiftet. Känslan av då och nu och de vackra rummen gör det här huset till ett underbart hem om 139 kvm fördelat på två plan. Här får du möjlighet att flytta in i ett hem med högt i tak, fungerande kakelugnar och vedspis på entréplan och mysigt knarr i trappan.

Det som framför allt sticker ut i detta hus är den fantastiska takhöjden om drygt 2,70 meter. Redan när du lämnar hallen blir du varse denna rymd och i kombination med de gamla, höga fönsterna skapas här rena rama bostadsmelodin!

Entréplan har vardagsrum och matrum i fil, ett stort kök med pärlspont och en möblerbar hall som skulle bli en ljuvlig läshörna. På detta våningsplan finns utöver två kakelugnar en fungerande vedspis i köket. Bra förvaring i flera klädkammare gör att du kan förvara dina grejer där du behagar. På övervåningen finns tre stora sovrum, varav två har både kakelugn och trägolv. Badrummet har dusch och tvättmaskin samt våtrumsmatta.

Den barnvänliga tomten passar såväl stora som små. Här kan barnen hitta på roliga äventyr samtidigt som de får lite välbehövlig friskluft. Tomten har stora gräsytor och har utöver barnlekar plats för alla möjligheter att anlägga pallkragar för odling eller liknande. På trädgården finns flera byggnader - ett nyligen uppfört orangeri med stengolv, ett uthus som idag används som galleri och ett nyare gästhus (idag musikstudio). Perfekt för den som har en hobby som kräver sin yta!

I Tälläng bor du lantligt med närhet till såväl Vetlanda som Kvillsfors. Boendemiljön är härlig med baksidan mot naturen och närheten till Emån. Välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vetlanda

Kontakta mäklaren

Mia Harbrecht

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vetlanda
Mäklare Mia Harbrecht, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vetlanda
0703-26 60 99