Kroksmåla 303

Torsås Se på karta

700 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
171 m²
Tomtarea
3 ha
Byggår
1911
Antal besök
13 133
Dagar på Hemnet
12

Välkommen till Kroksmåla, en liten by utanför Gullabo! Här finns ett härligt stort, väl underhållet 2-planshus med 5 rum- och kök, högt beläget på välskött tomt med fruktträd och prydnadsbuskar omgärdad av stenmurar och med tillhörande ladugård/loge, magasin, vedbod, hönshus, garage samt en röd liten stuga. Efter avstyckning från den nuvarande skogsgården, kommer tomtarealen att vara ca 3,04 ha varav ca 2,9 blir betesmark så här finns möjlighet att ha häst om man så önskar. På baksidan av uthusen rinner en liten bäck som vid högvatten bildar en liten damm.

På entréplanet finns en rymlig möblerbar hall, vardagsrum med öppen spis, stort kök med vedspis, elspis med fläktkåpa och kyl/frys. Det finns även ett gammaldags praktiskt "gå in skafferi". Köket nås även från en grovingång med liten hall och tvättrum med tvättmaskin och handfat. Här finns också trappan ner till källaren. I källaren finns frysen, ett pannrum med värmepump, hydrofor och äldre vedpanna med ackumulatortank, gott om förråd samt utgång till trädgården.

Den öppna spisen och vedspisen behöver godkännas innan eldning kan ske då de inte varit i bruk de senaste åren.

Från hallen finns en bred trappa till övre plan som innehåller allrum med utgång till balkongen, tre sovrum, badrum samt wc. Från ett av sovrummen finns trappa upp till den oinredda vinden.

Ladugården/logen är uppförd på stenfot och i övrigt i träkonstruktion med liggande timmer och taket är beklätt med plåt/eternit. Ladugårdsdelen och delar av logen har gjutet golv. Den äldre inredningen för mjölkkor finns kvar i ladugården.

Det är ca 3 km till Gullabo där det finns en F-3 skola med gamla anor. Här går barn från byar på landsbygden i hela Gullabo socken.
Till centrala Torsås är det endast ca 14 km och där hittar man all nödvändig service såsom butiker, restauranger, bank, skola mm.

Läs mer hos mäklaren
AB Lennart Mäklare

Kontakta mäklaren

Lennart Fredriksson

AB Lennart Mäklare
0480-66066