Prästtorp Stora Prästtorp 653

Tyringe, Arboga kommun Se på karta

1 999 999 kr

2 495 000 kr -20 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
171 m²
Biarea
9 m²
Tomtarea
2,2 ha
Byggår
1915
Driftkostnad
30 413 kr/år

Välkommen hem till Stora Prästtorp 653, och denna bostad perfekt belägen mitt emellan Säterbo och Tyringe utanför Arboga!

Här välkomnas du till en charmig bostad med anor från förra sekelskiftet, dessutom med ett härligt lantligt läge i avskildhet och med symbios med naturen.
Bostadshuset består utav 5 rum fördelat på 171 kvm med traditionell planlösning bebyggd år 1915. Det nedre våningsplanet har en välkomnande entréhall med ingång till badrum, vardagsrum med kakelugn samt matsal i fil även det rummet med en kakelugn. Vidare har man ett stort kök med plats för matbod och fint ljusinsläpp via två väderstreck samt ett sovrum. Övervåning består utav en övre hall med klädkammare, sovrum med ingång till oinredd vind (perfekt att inreda för den som vill ha ytterligare rum.) samt ett stort allrum med öppen spis. Bostadshuset värms upp av praktisk/energisnål bergvärme.

Bostadshuset ligger på en avskild och insynsskyddad trädgårdstomt med skogen som granne och med uppvuxna syrener, rosor och perenna växter. För den riktigt trädgårdsintresserade så finns det även goda möjligheter att hålla egen odling på den egna åkern.

Till fastigheten hör ett magasin inrett till ett dubbelgarage med gjuten platta samt med loft ovanpå, man har även en tidigare drängstuga som idag fungerar som pannrum samt en bagarstuga med äldre anor. Jordkällare.

Området runt bostadshuset består av mestadels av skogs- och åker mark, en bit ifrån fastigheten ligger Kvarnsjön med badmöjligheter.

Välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Köping

Kontakta mäklaren

Jeanette Nyqvist

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Köping
Mäklare Jeanette Nyqvist, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Köping
070-249 11 92