Brodalen 14

Utby, Göteborgs kommun Se på karta

8 495 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
168 m²
Biarea
135 m²
Tomtarea
2 051,6 m²
Byggår
1924
Driftkostnad
31 222 kr/år

Utbynäs villastad är en trädgårdsstad formad enligt det tidiga 1900-talets nationalromantiska ideal. Bland de enskilda villorna hittar vi fantastiska Villa Athena som uppfördes på 1920-talet på uppdrag av den grekiska konstnären Spiros Xenos.

I ett stiligt trähus från 1920-talet finner vi den grekiska konstnären Spiros Xenos före detta bostad och ateljé. Ljuset strömmar in genom bostaden och på den fantastiska friköpta trädgårdstomten njuter man av det rofyllda och harmoniska lugnet.
På träaltanen kan du njuta av morgonkaffet medan solens strålar värmer, eller varför inte med en bok i den grönskande trädgården?

Villa Athena är en mysig, ljus och unik villa som har en takhöjd på över 7 meter med lanterin. Skicket är det allra bästa, då huset totalrenoverats sedan nuvarande ägare tog över 2015.
Här har man valt att behålla den antika känslan genom att sparsamt bevara orginaldetaljerna.

Nära till bostaden hittar ni promenadstråket vid Säveån, här kan ni fly vardagsstressen och ta långa härliga promenader.
Här bor ni i ett lugnt och avskilt boende med närhet till natur, och på kort gångavstånd finns förskolor, skolor, mataffärer, vårdcentral, sportcenter med mera.
Med bil, buss eller spårvagn tar man sig snabbt till centrala Göteborg.

Välkomna till Villa Athena, en del av Göteborgs historia som lämnar ingen oberörd.

Läs mer hos mäklaren
Ny vy Mäklare

Kontakta mäklaren

Sebastian Stojanovic

Ny vy Mäklare
Mäklare Sebastian Stojanovic, Ny vy Mäklare
0734-343479