Sågvreten 43

Valbo, Gävle Se på karta

3 395 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
134 m²
Tomtarea
702 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Våning
0, hiss finns ej
Byggår
1984
Energiklass
E
Driftkostnad
37 450 kr/år
Antal besök
1 223
Dagar på Hemnet
2

Varmt välkommen till Sågvreten och detta fantastiska och barnvänliga område!

Det första du möts av när du stiger in i bostaden är en mycket speciell och tilltalande planlösning, där kök och vardagsrum smälter samman till en stor social yta men ändå bibehåller en tydlig avgränsning genom nivåskillnaden. Köket från Härjedalskök renoverades 2011 och erbjuder bra förvarings- och arbetsytor. Här finns gott om plats för matbord och stolar. Vidare erbjuder entréplan ett sovrum/gästrum, badrum och tvättstuga/groventré. En halv trappa upp möts du av ett enastående vardagsrum med hög takhöjd, pelletskamin (kan konverteras till vedkamin) och utgång till stort inglasat uterum med glasskjutdörrar. På övervåningen finns tre sovrum i varierande storlekar, varav två har egen klädkammare och balkong. Här har du en stor asfalterad uppfart med garage och carport, en stenlagd framsida och grönskande trädgård.

Överlåtelsebesiktning Steg 2 Plus. Försäkring mot dolda fel, gällande 10 år, är tecknad. Summerat har du här ett hus i mycket välbehållet skick, där stora renoveringar är gjorda. Nya isolerglasfönster (Mockfjärd Ultimat fönster), nytt tak (betongpannor) och nymålat utvändigt. För mer info om renoveringar se fliken "renoveringar".

Området runt Sågvreten har traditioner inom jordbruk och hantverk sedan århundraden tillbaka. Västbyggeby omnämns redan 1432 men då som Wæsbyggiaby. Idag är det ett naturnära område med närhet till förskola, skola, idrottsanläggningar, golf, Valbo centrum och Valbo köpcentrum. I nära anslutning finns Mackmyra bruk, med historiska kopplingar till det gamla järnbruket, som grundades på 1500-talet, vackert beläget invid Gavleån. Idag är det en naturskön traditionell liten bruksmiljö med tillhörande park- och strövområden. Bruket är idag mest känt för att Sveriges första privata Whiskydestilleri, som bildades 1999 ligger där (Mackmyra Svensk Whisky). Det tar ca 15 minuter med bil till Gävle och det finns bra bussförbindelser till både Gävle och Sandviken. Stadsbuss 91 trafikerar busshållplatsen Sågvreten på Västbyggebyvägen. Ytterligare bussförbindelser finns vid Valbo Köpcentrum som trafikeras av Stadsbuss 1 samt inom gångavstånd även Regionalbuss 41 (motorvägsanslutning vid Ok/Q8).

För den som önskar finns möjlighet att köpa huset delvis möblerat.

Välkommen hem!

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Gävle

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.