Västgärde Byväg 6

Västgärde, Rättvik Se på karta

2 595 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
141 m²
Biarea
70 m²
Tomtarea
8 631 m²
Byggår
1920

Välkommen till ett gediget byggt hus från 20 talet.

När du kommer in i huset har du en gästtoalett till höger därefter fortsätter det med kapprum och hall. Entréplan består av kök, matsal, matrum med kamin med utgång till altanen där du kan njuta av solen från eftermiddagen tills dess nedgång.
Övre plan har ett trevligt vardagsrum med ett rikligt ljusinsläpp samt en loggia med en underbar utsikt över Siljan samt 2 st sovrum varav det ena sovrummet har ett badrum i direkt anslutning med fönster. Källaren har en grovingång från gaveln och består av tvättstuga, badrum, snickarbod, förråd och matkällare.

I närområdet finns med trevliga rid och körvägar. Det är endast 3 km till badplatsen i salutjärn samt fiske. Trevliga sommarhagar finns i omgivningen.

På framsidan av huset är det ett nytt staket mot vägen samt en fin gräsmatta med björkar på. Här har du även en liten altan där du i morgonsolen kan njuta av din frukost. På tomten finns det en trevlig isolerad gäststuga på 15 m2 med ett loft på 9 m2. Här finns det trinettkök med sommarvatten samt mulltoa. Bredvid gäststugan finns det en enklare ridbana på 60 x 30 m med utsikt över Siljan. Nedanför huset finns det en hage som är på 2200 m2. Här finns det 2 st lösdrifter samt varmvattenkopp.

På fastigheten finns ett stall som har 2 st stora boxar samt även en loge för 3 ton hö, ett klubbrum som är fullt möblerad för kursverksamhet, utrustat med frys, mikro,kamin samt tv samt en sadelkammare och en snickarbod med vatten. Snickarboden säljs med innehåll. I snickarboden finns allt som du kan behöva till gården såsom gräsklippare, motorsåg, snöröjare, röjsågar, kompressor, högtryckstvätt. Det finns även stängsel och aggregat.

På tomten finns det ett isolerat hönshus med hönsgård samt ett stort vagnslider. På andra sidan byvägen har du en stor hage (6000 m2) varav 1100 m2 är belägen på egen mark som tillhör fastigheten. Vindskjul finnes. Före detta 4H gård. Försäljningen avser tre separata fastigheter.

Läs mer hos mäklaren
Hemverket AB