Vejbyslätts bygata 17

Vejbyslätt, Ängelholm Se på karta

4 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
115 m²
Biarea
210 m²
Tomtarea
1,6 ha
Driftkostnad
23 804 kr/år
Antal besök
13 022
Dagar på Hemnet
10

Strax utanför Vejbystrand, endast 5 min från havet med bil, ligger den lilla "bullerbyn" Vejbyslätt. Här bor knappt hundra människor, men i den lilla byn finns en högst levande miljö - med ett välkänt trävaruhus, ett Bed & breakfast och ett konstorangeri.
Den charmiga avstyckade lilla gården skriver sin historia från tidigt 1900-tal och har haft turen att med varsam hand, omsorgsfullt renoverats till en i dag trivsam fritidsbostad, men ändå med husets verkliga själ bevarad. Här har man skapat en riktig oas där den lummiga trädgården med äpple och päronträd, fläderbuskar, syren, stockrosor och rosenbuskar omsluter huset. På trädgårdssidan breder ett stort trädäck ut sig med uppvärmd pool och utedusch. Matplats under pergolan ger skön skugga varma dagar.
Boningshuset bjuder på en boarea om 115 kvm. Lantkök i öppen planlösning mot matplatsen. Vardagsrum med kamin, tre sovrum, badrum samt ett stort rum på ovanvåningen med möjlighet att göra två sovrum. Många fina detaljer bevarade såsom frilagda takbjälkar, vitmålade golvtiljor och vackra spegeldörrar.
Den gamla stallbyggnaden har en del som i dag är inredd som festlokal men som även använts som utställningslokal. Ett mysigt sommargästrum finns också här. Stall med den gamla stallinredningen kvar. Enklare garagebyggnad med förrådsdel.
Tillhörande mark om 1,5 ha som ligger i direkt anslutning till gården. I dag är marken inhägnad till betesmark. (Det finns möjlighet att stycka av och sälja del av marken.)
Ett fantastiskt ställe för egenföretagaren då det finns alla möjlighet att inreda stallet till verksamhet. Gårdens lättillgängliga läge och stora uppfart ger fina parkeringsmöjligheter för besökare.

Från Vejbyslätt når du med 5 min bilväg Vejbystrand med dess fina sandstrand, småbåtshamn, service och kommunikationer. Förslövs station ligger 10 min bort med bil och härifrån går tågen till både Köpenhamn och Göteborg. Ängelholms flygplats når man på endast 15 min.

Läs mer hos mäklaren

Visningstider

  • 23
    jun
    Ons 23 jun kl. 10:00–19:00
    Boka gärna visningstid via vår hemsida. Max 2 pers/visning. Ej förhandsvisning!
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.